Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Scania își deschide o fabrică proprie în China

Compania suedeză este foarte interesată să crească în Asia în general și în China în mod special și de aceea la începutul lui 2022 va începe producția de serie în centrul său propriu din Rugao (provincia Jinagsu), la 150 km nord-vest de Shanghai. Acest pas a fost posibil datorită achiziției Nantong Gaokai Auto Manufacturing Ltd, companie care s-a ridicat la nivelul cerințelor Scania din punct de vedere al protecției mediului, al sistemelor de monitorizare a calității folosite în toate etapele lanțului de aprovizionare și al capacității de a oferi servicii bune.

Decizia a fost luată deoarece piața din China s-a transformat rapid într-una deschisă și puternic concurențială și este acum cea mai mare din lume pentru vehicule comerciale, cu 40% din vânzările globale. Este adevărat că ea este dominată de producători locali, dar cererea de vehicule mai moderne și mai performante crește, odată cu nevoia de eficiență a transportului și logisticii, și de aceea gama Scania de camioane diesel pentru care se pot folosi combustibili bio și gama de vehicule electrice se potrivesc foarte bine.

În 2020 ținta producătorului suedez a fost să atingă în China măcar numărul de unități vândute în Brazilia, cea mai mare piața a sa de până acum. Până acum s-au făcut deja investiții semnificative, iar în 2021 dezvoltarea va continua pas cu pas, în funcție de condițiile de pe piață și de creșterea cererii de vehicule moderne, ce înglobează tehnologie de nivelul înalt.

Pentru Scania China este al treilea pilon al structurii sale globale de producție, dar și pentru Grupul TRATON, din care face parte compania suedeză, este o țară foarte importantă, iar operațiunile de pe plan local vor fi extinse treptat până se va ajunge la un centru complet de producție și distribuție, ce va include și departament de cercetare și dezvoltare, nu doar pentru China, ci pentru toate piețele asiatice.

Noua fabrică va consolidat poziția Scania pe plan internațional și statutul său de lider în oferirea de soluții sustenabile de transport și va juca un rol important și în ceea ce privește vehiculele electrice sau autonome.

Articole similare

Ad
Ad