Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania își remodelează activitatea de autobuze și autocare

Pentru a oferi clienților soluții de mobilitate competitive și durabile și pentru a asigura o creștere profitabilă într-un mediu de piață în schimbare, Scania își reorganizează activitatea de autobuze și autocare. Ca urmare a noii direcții, care presupune un portofoliu de produse mai bine orientat și o foaie de parcurs pentru viitor, se ia decizia de a înceta producția de caroserii pentru șasiurile de autobuze Scania la uzina din Słupsk, Polonia. Scania continuă să ofere clienților autobuze și autocare complete, o ofertă care se bazează din ce în ce mai mult pe punctele noastre forte – sistemul modular, o rețea extinsă de servicii și parteneriate puternice la nivel mondial și local cu carosierii.

Piața de autobuze și autocare a fost puternic afectată de pandemie și, deși piața și-a revenit treptat, ritmul de redresare este lent, concurența este în creștere, iar legislația viitoare necesită investiții semnificative în tehnologii noi, acum și în viitor.

„Suntem convinși că afacerea cu autobuze și autocare va continua să fie o parte importantă a ofertei Scania și în viitor, dar avem nevoie de o strategie actualizată care să ne permită să ne îndeplinim promisiunile față de clienți și să asigurăm o afacere profitabilă la nivel global”, a declarat Stefano Fedel, director de vânzări și marketing la Scania.

Strategia actualizată va sprijini promisiunea Scania față de clienți de a fi un partener de încredere la nivel global pentru soluții complete, prin valorificarea punctelor forte ale sistemului modular, ale rețelei de service Scania și ale parteneriatelor globale și locale.

„Prin utilizarea experienței Scania și a gamei largi de opțiuni de sisteme de propulsie, vom oferi clienților noștri soluții complete, inclusiv servicii, finanțare, soluții de încărcare și sisteme de transport inteligente”, spune Stefano Fedel.

O foaie de parcurs a produselor concentrată și o structură mai simplă și mai flexibilă

Pentru a respecta promisiunea Scania față de clienți și pentru a asigura capacitatea de a răspunde mai bine cerințelor pieței și cererilor clienților, activitatea de autobuze și autocare va primi o structură mai simplă pentru a îmbunătăți viteza și flexibilitatea. O abordare concentrată a portofoliului de produse Scania și a dezvoltării viitoare înseamnă că societatea va continua să fabrice șasiuri cu motor spate și față cu opțiuni largi de motorizări, dar va întrerupe producția de șasiuri Scania Citywide, Scania Interlink și șasiuri cu podea joasă.

În consecință, Scania a decis să închidă partea uzinei din Słupsk, Polonia, care produce caroserii pentru șasiurile Scania. Producția de caroserii se va încheia treptat până în primul trimestru al anului 2024. Această decizie nu va afecta producția de șasiuri din Słupsk și nici alte entități Scania din Polonia.

Soluții complete și durabile, cu o cooperare sporită

Prin strategia actualizată, Scania continuă să ofere autobuze și autocare complete în cooperare sporită cu carosierii selectați și cu partenerii din industrie.„Cea mai mare parte a activității Scania în domeniul autobuzelor și autocarelor s-a desfășurat întotdeauna în cooperare cu constructorii de caroserii, unde un nivel ridicat de servicii și o prezență globală puternică au fost obținute cu ajutorul unor configurații locale. Această abordare de succes va fi dezvoltată în continuare, acum într-o colaborare și mai strânsă cu carosierii și partenerii noștri, pentru a oferi clienților noștri soluții complete”, spune Stefano Fedel.

Articole similare

Ad