Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schmitz Cargobull produce din septembrie la noua fabrica din Wuhan (China)

In paralel cu IAA 2014 ce se va desfasura in septembrie, Schmitz Cargobull va incepe productia la noua fabrica de remorci din Wuhan, China. „Pana la sfarsitul anului vom produce 500 de vehicule si vom avea circa 250 de angajati“, a precizat Andreas Schmitz, membru al consiliului de conducere al companiei, la conferinta de presa pre-IAA de la Altenberge.
Investitia in valoare de 100 de milioane de euro nu a avut nicio intarziere, colaborarea cu Dongfeng Group dovedindu-se fructuoasa.
 

„Folosim furnizori chinezi si, in unele cazuri, furnizori cu care am mai colaborat si in Germania“, a punctat Andreas Schmitz, care considera ca piata chineza este abia la inceputul dezvoltarii. „Circa 90% dintre companiile de transport sunt doar cu patron-sofer. Aproape ca nu exista vreo specializare pe tipuri specifice de transport“, a mai spus acesta, subliniind ca lipsa specializarii este unul dintre motivele pentru care productia si vanzarile vor incepe cu remorci robuste proiectate sa preia multiple si diferite sarcini. In plus, vehiculele durabile vor permite o expansiune a vanzarilor in Mongolia, Rusia si in tarile asiatice vecine.
In prezent, in China sunt inmatriculate intre 175.000 si 200.000 de remorci pe an, iar Schmitz Cargobull si partenerul Dongfeng isi propun sa preia 10% din cota de piata in primii 5 ani.
Unitatea de productie din Wuhan, daca lucreaza la capacitate completa, poate fabrica pana la 40.000 de unitati pe an.

Articole similare

Ad