Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Scoala de Carte si Meserii, proiectul de invatamant dual, si-a deschis portile pentru 110 elevi

Programul „Scoala de Carte si Meserii“, initiat in parteneriat de catre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), cinci licee din mai multe orase din tara si cateva companii de retail, a demarat saptamana trecuta, cand cei 110 elevi inscrisi au semnat contractele de practica.
Elevii au fost intampinati de catre reprezentantii companiilor Hornbach, Lidl, rewe Romania (Penny Market), ai scolilor si inspectoratelor, ai AHK si ai autoritatilor locale. Dupa incheierea festivitatilor de deschidere au fost semnate contractele de practica intre elevi, tutorii legali ai acestora, scoala si companii.
 

Astfel, pe toata perioada de scolarizare elevii vor primi o bursa de 400 RON, iar pe timpul perioadei de practica transportul si masa gratuite. Ei vor fi integrati in echipele companiilor si vor primi echipamentul necesar. Conditia pentru a primi bursa si toate celelalte beneficii este ca elevii sa frecventeze cursurile teoretice si practice. Pentru partea practica elevii vor avea un plan de pregatire bine stabilit, le vor fi alocati tutori care vor sustine si supraveghea activitatea si dezvoltarea lor profesionala.
Cei 110 elevi inscrisi in programul Scoala de Carte si Meserii sunt de la cinci licee din Timisoara, Sibiu, Brasov, Bucuresti si Buftea. Dupa terminarea celor trei ani de invatamant profesional absolventii acestui program vor primi o diploma de nivel 3 recunoscuta international si o certificare suplimentara prin AHK Romania. De asemenea ei vor avea oportunitatea de angajare din partea companiilor, in cadrul carora desfasoara partea practica.

Articole similare

Ad