Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se apropie cea de-a sasea editie a Romanian Food & Agribusiness Conference

Romania reprezinta un jucator semnificativ in Uniunea Europeana in ceea ce priveste potentialul agricol, iar ultimii ani au adus investitii in agricultura si o optimizare a productiei. Astfel, BusinessMark lanseaza cea de-a sasea editie a evenimentului “Romanian Food & Agribusiness Conference” din dorinta de a veni in sprijinul investitorilor, agricultorilor, reprezentantilor companiilor din FMCG, producatorilor, procesatorilor, distribuitorilor sau retailerilor, cat si persoanelor interesate de acest domeniu prin crearea unei punti de discutie cu unii dintre cei mai mari specialisti din domeniul agricol.
 

Participantii pot interactiona in data de 9 noiembrie 2018 la Hotel Radisson Blu cu: Adrian Pintea – Director General, APIA, Florin Capatana – Vicepresedinte, AMRC, Sorin Minea – Presedinte, ANGST & Presedinte, Romalimenta, Dorin Cojocaru – Presedinte, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui, Bibiana Stanciulov – Director General, Sonimpex Topoloveni, Bianca Vlad – Director General, Tax Advisory Partner, Mazars Romania, Ramona Ivan – Director, Directia Relatii Externe si Finantari Structurale, CEC Bank, Camelia Iliescu  – Director, Directia Generala Dezvoltare Rurala  – AM PNDR.
Tematica evenimentului se va orienta catre urmatoarele subiecte:
• Rezultatele anului agricol 2018 si perspectivele pentru viitor. Strategia si masurile pregatite de Ministerul Agriculturii pentru dezvoltarea si sustinerea agriculturii romanesti. Pozitionarea Romaniei fata de celelalte state din UE.
• PNDRurala 2014 – 2020. Rata de absorbtie a fondurilor europene la sfarsitul lui 2018 si prognoza pentru anul urmator, masuri pentru imbunatatirea procedurilor si accelerarea platilor catre fermieri.
• Solutii pentru sustinerea tinerilor fermieri si dezvoltarea fermelor mici.
• Comertul si exportul cerealelor: cresterea productiei in Romania, asteptarile producatorilor si evolutia preturilor in 2019.
• Avantajele asocierii fermierilor in agricultura: accesarea mai rapida a fondurilor europene, posibilitatea de negocirere a pretului, cresterea influentei pe piata in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente.
• Sursele de finantare in sectorul agricol. Solutii oferite de banci, companii de leasing  si fonduri de garantare pentru fermieri.
• Cresterea performantei in agricultura: investitii in utilaje agricole moderne, cele mai avansate tehnologii, soiuri si ingrasaminte de calitate.
• Asigurarea culturilor agricole si a animalelor. Cele mai bune solutii oferite de companiile de asigurari pentru fermieri.
• Agricultura ecologica – oportunitate imensa pentru Romania in contextul cererii tot mai mari in Europa pentru alimentele bio. Promovarea, dezvotarea si sprijinirea producatorilor romani.
• Business-uri de succes in agricultura. Experienta antreprenorilor romani si provocarile cu care se confrunta acestia.
• Industria agroalimentara: evolutia preturilor, ponderea produselor romanesti la raft, ciclul producator – retailer – consumator
• Industria laptelui in 2018 si perspectivele pentru anul urmator: evolutia preturilor, problemele cu care se confrunta producatorii, consolidarea pozitiei Romaniei pe piata laptelui la nivel european
• Aspecte privind distributia, logistica si supply chain-ul in agricultura. Filiera de produs: de la “poarta” fermierului la consumator
• Romania, unul dintre cei mai mari producatori de vin din Europa: solutii pentru cresterea productivitatii si implicit a exporturilor, dezvoltarea turismului viticol
• Problemele cu care se confrunta zootehnia romaneasca, solutii pentru prevenirea epidemiilor, reluarea exporturilor in spatiul comunitar
• Aspecte fiscale si legislative specifice agriculturii
Inscrierea la evenimentul Romanian Food & Agribusiness Conference se poate face online, pe site-ul BusinessMark – https://bit.ly/2CwPk6T, unde puteti regasi, totodata, mai multe detalii despre eveniment.

Articole similare

Ad