Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se caută 800 de șoferi la nivel național

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 47.945 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.462); lucrător comercial (2.459); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (2.005); manipulant mărfuri (1.611);  agent de securitate (1.604); muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.432); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.416); conducător auto transport rutier de mărfuri (799); confecţioner-asamblor articole din textile (778); dulgher -exclusiv restaurator (768).

Din cele 47.945 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 3.724 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (în special economie și IT), 11.242 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 11.939 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuș mecanic; sudor; confecţioner-asamblor articole din textile; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte; electrician de întreținere și reparații etc.), restul de 21.040 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (incl. manipulant mărfuri).

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

405 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European  

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 405 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Belgia – 155 locuri de muncă și Olanda – 94, majoritatea în agricultură și zootehnie.

Germania (60 locuri de muncă) caută mai ales șoferi de camion, curieri colete și scrisori, încărcători/ sortatori corespondență sau tăietori de carne și lucrători în producție;

Polonia oferă 36 locuri de muncă pentru electronisti, muncitor depozit – operator stivuitor, asistent producţie, operator maşină CNC ș.a.

Între 10 și locuri de muncă oferă și Irlanda, Norvegia (ingineri IT), Finlanda (sudori), Italia (șoferi autobuz) și Malta.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Articole similare

Ad