Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se cauta cel mai bun sofer profesionist!

Scania a pornit in cautarea celui mai bun tanar sofer de camioane din lume si, anul acesta, pentru prima data, prima etapa de selectie se va desfasura si in tara noastra. Vor participa soferi din 39 de tari, iar finala va avea loc in Suedia, in septembrie, marele premiu fiind un autotractor Scania R.
Prima editie a concursului "Young European Truck Driver" a avut loc in 2003, iar preselectiile s-au desfasurat in 20 de tari. Pentru 2012 se estimeaza ca marele castigator va fi ales din peste 55.000 de soferi profesionisti.

Aceasta cifra ii da concursului renumele de cea mai mare competitie pentru soferii profesionisti, pe plan mondial. Scania organizeaza in intreaga lume concursuri care se concentreaza asupra soferului, acesta fiind considerat singura entitate care poate sa sporeasca siguranta rutiera, sa minimizeze impactul asupra mediului provocat de emisiile de noxe si sa imbunatateasca eficienta utilizarii combustibilului.
Startul inscrierilor s-a dat pe 1 martie, pe site-ul www.scania.ro, unde sunt asteptati toti tinerii soferi profesionisti din Romania care indeplinesc conditiile de participare. Prima etapa, dupa inregistrarea online, este un test teoretic cu 40 de intrebari, unde cunostintele despre siguranta, legislatie, condus economic si asigurarea incarcaturii sunt esentiale.
Cei 40 de semifinalisti vor fi alesi pe baza punctajului obtinut la testul online. Doar 10 vor ajunge in finala nationala, iar unul singur va reprezenta Romania la marea finala europeana ce va avea loc in Suedia. El va intra in cursa pentru marele premiu, un autotractor Scania Seria R, in valoare de 100.000 de euro. Concursul se adreseaza celor inzestrati cu aptitudini de conducere exceptionale, rezistenta, mandrie profesionala si o atitudine pozitiva, oferindu-le sansa de a deveni campioni.
La nivel european, concursul este sponsorizat de Michelin si sustinut atat de Uniunea Internationala a Transportatorilor Rutieri,

Articole similare