Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se înmulțesc cazurile de migranți ascunși în autovehicule depistați la punctele de frontieră cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat la controlul de frontieră 10 cetăţeni din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi într-un loc special amenajat din interiorul unei platforme auto.

În data de 14 aprilie, în jurul orei 00:10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în România, tractând o platformă auto fără încărcătură. În baza analizei de risc a fost efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperiți, ascunși într-un loc special amenajat din interiorul platformei auto, 10 cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, toţi bărbaţi. Cei în cauză intenționau să ajungă în într-un stat din Spațiul Schengen, fără a îndeplini condiţiile legale.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și  Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 23 de cetăţeni din Turcia, Siria şi Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În data de 10 aprilie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, medicamente veterinare pentru o societate comercială din Marea Britanie.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 22 de cetăţeni din Turcia și Siria. Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, unde, polițiștii de frontieră arădeni, au efectuat controlul amănunțit unui ansamblu rutier, condus de un cetățean german. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto, pe ruta România – Germania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns pe osia din spate a semiremorcii, o persoană. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit persoana în cauză este cetățean din Maroc, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil în țara noastră.

La punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II, Vărșand și Borș I, poliţiştii de frontieră au depistat 11 cetăţeni din Afganistan, Pakistan, Kosovo și India, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în 2 automarfare încărcat cu diverse bunuri. În data de 16 aprilie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 4 cetățeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, solicitanți de azil în țara noastră.

Un alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, judeţul Bihor, unde polițiștii de frontieră bihoreni au efectuat control amănunțit asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto, pe ruta Turcia-Lituania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, cinci  persoane. La cercetări, polițiștii au stabilit că cei în cauză sunt 3 cetățeni din Afganistan și 2 din India, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, majoritatea solicitanți de azil în România. 

În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand, judeţul Arad, au oprit în trafic, în apropierea liniei de frontieră, un autoturism înmatriculat în România, utilizat în regim taxi, condus de un cetățean român. În autovehicul circulau ca pasageri 2 persoane care s-au legitimat cu cărți de identitate emise de autorităţile din Kosovo. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea unor verificări, unde s-a stabilit că cei 2 cetățeni Kosovo se deplasau în zona de frontieră, cu intenția de a trece fraudulos frontiera de stat în Ungaria.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole similare

Ad