Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se mentine preferinta pentru autobuze si autocare second-hand

Conform evidentelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in Romania, in primele noua luni ale lui 2019 au fost inmatriculate 816 autobuze si autocare noi, alte 1.091 de unitati second-hand au fost importate din Uniunea Europeana si 711 rulate au fost tranzactionate pe piata interna.
Cele mai multe vehicule noi, in primele trei trimestre ale lui 2019, au fost vandute de Otokar (313 autobuze), ca urmare a livrarii pentru STB. Locul al doilea este ocupat de Isuzu, cu 143 de unitati, iar locul al treilea, de italienii de la Menarini-bus, cu 95 de unitati livrate, conform DRPCIV.

Pozitia a patra este ocupata de carosierul roman C&I, cu 69 de vehicule inmatriculate, urmat de Mercedes-Benz (37 de unitati) si Temsa (33). Cele mai multe vehicule au fost inmatriculate in aprilie, 211 unitati, un sfert din totalul raportat de DRPCIV dupa primele noua luni ale anului.
In topul preferintelor companiilor romanesti pentru vehicule second-hand se mentine producatorul german Mercedes-Benz, cu 271 de unitati livrate, urmat de Setra (203). Topul este inchis de Temsa, cu 122 de unitati.
Mercedes-Benz, cu 153 de vehicule, se afla pe prima pozitie a clasamentului si la categoria vehiculelor rulate reinmatriculate pe piata romaneasca, fiind urmat de Setra, brandul aceluiasi producator german, iar Isuzu ocupa pozitia a treia (73 de unitati).
Potrivit DRPCIV, pe piata romaneasca au fost inmatriculate in primele noua luni ale anului 833 de microbuze noi. Cele mai multe au fost livrate de carosierul roman Pacific Tur (222 de unitati), urmat de Mercedes-Benz (204). Pozitia a treia este ocupata tot de un carosier local, C&E Minibus (165), urmat de Aveuro Bus, cu 62 de unitati.
Importurile de microbuze second-hand din Uniunea Europeana sunt la un nivel modest, cu doar 83 de unitati aflate la prima inmatriculare pe piata romaneasca, si nu mai putin de 1.026 de microbuze rulate au fost reinmatriculate pe piata interna. Liderul este Mercedes-Benz, cu 332 de unitati, pozitia a doua este ocupata de carosierul local C&E Mini-bus cu 111 unitati, iar pentru C&I, DYPETY si Pacific Tur au fost raportate cate 99 de unitati.

Articole similare