Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se pregătesc proteste în Italia pe fondul scumpirii motorinei

Transportatorii rutieri din Italia sunt pregătiți de proteste din cauza creșterii continue a prețurilor la combustibil. Asociațiile de transport vor avea joi, 17 februarie, o întâlnire la cu ministrul adjunct al Infrastructurii durabile și al mobilității, Teresa Bellanova.

Creșterea prețului la motorină creează deja tensiuni foarte puternice în sectorul transportului rutier italian. După cum a subliniat Unatras (Uniunea transporturilor rutiere), scumpirea „generează fenomene de furie care riscă să ducă la proteste necontrolate”. În așteptarea întâlnirii de joi, mai multe asociații au planificat mai multe opriri ale activității de-a lungul țării. Primii care au răspuns chemării la protest au fost transportatorii Fai-Conftrasporto, care și-au oprit cele 100 de camioane în fața pieței de fructe și legume din Fondi și au cerut soluții pentru creșterea continuă a costurilor cu motorina, GNL și ADBlue.

Transportatorii vor ajunge în minister cu solicitări specifice, pe care le-au anticipat într-o scrisoare trimisă Guvernului în din 9 februarie: credite fiscale pentru compensarea costurilor mai mari suportate pentru combustibili; ajustarea automată a tarifelor de transport rutier pentru creșterea prețului motorinei; publicarea costurilor de operare actualizate; deschiderea unui tabel permanent privind regulile sectorului.

Articole similare

Ad