Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se schimba legislatia in domeniul asigurarilor

Paul Mitroi, directorul Directiei de Reglementare si Autorizare din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a vorbit la cea de-a XII-a editie a Conferintei Nationale a Asociatiei Societatilor Financiare (ALB Romania), organizate in parteneriat cu Govnet Conferences, despre transpunerea in legislatia nationala a directivei europene privind distributia de asigurari, precum si despre faptul ca Parlamentul urmeaza sa ia o decizie referitoare la ordonanta ce prevede plafonarea tarifelor RCA pana in primavara lui 2017. „Sunt foarte multe noutati, dar doua va intereseaza mai mult.
 

Una se refera la norma RCA, aprobata pe 22 noiembrie de catre Consiliul ASF. Ordonanta este destul de stricta in anumite prevederi, insa speram ca o va face mai functionala. Sper sa scapam de tarife pana pe 19 mai. Parlamentul decide, stim ca Ordonanta a ajuns si ea in Parlament, exista un proiect de lege in acest sens. Cred ca noul Parlament va decide cum va proceda. Este clar ca daca va aproba Ordonanta se merge in continuare pe aceeasi abordare, iar daca se va aproba un nou proiect, adica daca se va da o lege in acest sens, consecinta logica este ca Ordonanta va trebui si ea anulata“, a explicat Mitroi.
Totusi, in opinia acestuia un impact mai mare pe piata il va avea o alta noutate legislativa, cea care va transpune directiva privind distributia in asigurari. „Prima directiva vorbea despre intermedierea in asigurari, dar cred ca pana la urma toti cei care au lucrat la aceasta lege si-au dat seama ca produsele de asigurare nu sunt distribuite doar de catre intermediari, ci mai sunt si altii, si de aceea s-a vrut ca toti cei care distribuie …

Articole similare

Ad