Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se simte o usoara crestere a cererii de camioane pentru constructii

MHS Truck&Bus Group a inregistrat in 2015 o crestere in vanzari de 30% si o cifra de afaceri consolidata de 104 milioane de euro. Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul autotractoarelor, dar si la constructii s-a simtit o activitate putin mai intensa comparativ cu anii trecuti. In total, compania a avut un plus de aproximativ 20 de milioane de euro fata de 2014.

MHS Truck&Bus Group a inregistrat un an bun pentru vanzarile de camioane. Opt flote de peste 20 de unitati fiecare au fost livrate in 2015, cel mai solicitat model fiind MAN TGX.
 

„In domeniul constructiilor s-a inregistrat o mica crestere in 2015, dar nu semnificativa, tinand cont de faptul ca proiectele importante de autostrazi nu au inceput inca. Circa 15% din vanzari au fost reprezentate de camioane pentru constructii, fiind livrate si flote, dar si comenzi unitare. In general este vorba despre clienti tranditionali, nefiind multe nume noi in domeniu. Pentru inceputul acestui an, cererea in domeniul constructiilor este destul de mica, insa speram intr-o crestere pe parcursul anului”, a declarat Milos Vujanovic, CEO MHS Truck&Bus Group.
Cele mai vandute sunt basculantele 8×4, dar MHS Truck&Bus Group a constatat si o cerere in crestere pentru modelele 6×4. De asemenea, betonierele au fost solicitate, mai ales varianta de 9 m3. In cazul camioanelor pentru constructii au fost cerute, in general, echipamente standardizate, echiparea cu dotari optionale fiind mai importanta in cazul autotractoarelor.
Autovehiculele pentru domeniul constructiilor au fost achizitionat atat prin leasing financiar, cat si prin fonduri europene.

Cresteri si la After Sales
In 2015 a fost inregistrata o crestere de 12% a vanzarilor de piese de schimb, respectiv de 10% a numarului de ore de manopera service facturate. De asemenea, a crescut si vanzarea serviciilor de telematica. Clientii noi au fost atat firme de transport international, cat si companii mai mici.
Incepand cu iulie 2015, reteaua de service MAN a fost unita intr-o singura companie, MHS Truck Service, care detine opt locatii in tara: Bucuresti-Militari&Otopeni, Brasov, Cluj, Sibiu, Constanta, Timisoara si Bacau. In acest fel, clientii beneficiaza de conditii contractuale unitare si procese de lucru simplificate in toate aceste locatii, plus asistenta service si prin cei cinci parteneri de service din Iasi, Piatra-Neamt, Slatina, Baia Mare si Oradea.
Una dintre prioritatile companiei este asigurarea unor servicii de calitate, drept pentru care organizeaza constant cursuri de specializare pentru tehnicienii de service din Romania, utilizand avantajul celor doua centre de perfectionare din Bucuresti si Sibiu, dotate si organizate la un inalt nivel tehnologic. Cursurile se organizeaza conform conceptelor MAN Academy si standardelor MAN, fiind disponibile atat pentru personalul de vanzari, cat si pentru personalul After Sales.
Centrele de training ofera servicii ProfiDrive pentru toti clientii, asigurand soferilor acestora cursuri in vederea insusirii unui mod de condus economic si eficient. In 2015, numarul trainerilor MAN ProfiDrive a fost dublat, raspunzand cererii in crestere.
Departamentul de training al MHS Truck&Bus Group a dezvoltat un program de instruire pentru tineri, oferindu-le posibilitatea de a primi cea mai buna pregatire in cadrul unui sistem atractiv de Internship. Bazele programului au fost puse acum patru ani si ofera cursantilor posibilitatea de a deveni specialisti in mecanica, electrica, tinichigerie si vopsitorie.
Miloc Vujanovic a declarat ca in 2016 compania isi va concentra atentia, in principal, asupra mentinerii calitatii serviciilor After Sales – activitatile de service din fiecare locatie MHS Truck&Bus Group si serviciile MAN Solutions disponibile pentru Romania: MAN TeleMatics, MAN ProfiDrive Training, Mobile 24 h service.
MHS Truck&Bus Group prognozeaza pentru 2016 o crestere cu 10% a vanzarilor de camioane noi, precum si a cifrei de afaceri consolidate.
Anul trecut a adus o crestere si pentru celelalte afaceri ale MHS Holding: Automobile Bavaria Group Romania si Schmidt Gruppe Deutschland.

Articole similare