Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Securitatea transportului bunurilor de mare valoare – de la butonul de panica din cabina soferilor la sisteme telematice sofisticate

Jafurile asupra bunurilor de mare valoare afecteaza tot mai multe industrii – electronica, farmaceutica, vestimentara, alimentara, componente auto, echipamente de constructii. Acest tip de criminalitate provoaca pierderi de miliarde de euro anual, la nivel mondial, brese in integritatea brandurilor si, in unele cazuri, daune pentru consumatori si, nu in ultimul rand, pentru transportatori.
In aceste conditii, nu se mai poate vorbi astazi despre transportul in siguranta al marfurilor de mare valoare in absenta solutiilor telematice. Tot mai sofisticate, acestea sunt indispensabile pentru transportatori, care, in cazul marfurilor a caror valoare depaseste un anumit plafon, trebuie sa se conformeze unor reglementari stricte si sa respecte conditii tehnice ca sa poata transporta in siguranta incarcatura.
 

Una dintre acestea este montarea butonului de panica in cabina, care emite semnal mut de alarma imediat ce apare o situatie de urgenta.
WebEye Romania, membru al TAPA – Transported Asset Protection Association – sprijina protectia transporturilor scumpe prin solutii telematice inovative care permit firmei transportatoare sa monitorizeze in timp real traseul incarcaturii. Firma a pus la punct si o aplicatie care monitorizeaza prelata si usa remorcii si transmite un semnal de alarma cand aceasta se deschide.
La aparitia unei probleme, a unui furt, cu ajutorul datelor GPS se poate identifica imediat pozitia autovehiculului. In cazul in care camionul paraseste traseul planificat si stabilit, sistemul trimite automat un semnal de alarma. Politia, in acelasi timp, primeste de la GPS informatiile necesare pentru gasirea camionului furat.
Sistemele telematice completeaza in mod eficient solutiile traditionale practicate de firme pentru evitarea furturilor, cum ar fi transportul marfurilor de valoare mare in convoi cu escorta, iar timpul de odihna se petrece doar in parcari pazite. Acestea sunt stabilite din timp si fixate in sistem prin dispecerat, iar sistemul trimite semnal de alarma imediat ce camionul paraseste aceste puncte, ceea ce permite firmelor transportatoare sa reactioneze la timp.

Articole similare

Ad