AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Segmentul industrial incepe sa-si revina

Cererea de spatii de depozitare pe segmentul industrial a dat semne puternice de revenire in 2010, inregistrand un volum total al inchirierilor de 39.500 m2 in cel de-al doilea semestru din 2010 si un total de 94.300 m2 la nivelul intregului an, adica o crestere de 105% fata de anul anterior, cand nivelul a fost de numai 46.000 m2, potrivit celui mai recent raport al CB Richard Ellis Romania. Printre cele mai importante tranzactii incheiate in S2 de anul trecut au fost cei 5.000 m2 preinchiriati de o divizie a companiei Röchling-Automotive in Warehouses De Pauw Pitesti, 17.400 m2 inchiriati de Geodis Calberson in Prologis Logistic Park si cei 4.500 mp luati de Terwa in Olympian Park Brasov.

Volumul inchirierilor din 2010 a fost dominat de zona Bucuresti, unde au fost incheiate peste 53% din tranzactii, din care 70% sunt localizate in zona de vest.
Nivelul chiriei prime pentru Bucuresti in S2 2010 a fost de 4,15 euro/m2/luna. Chiriile efective nete sunt la un nivel mai scazut, intrucat numarul stimulentelor si al reducerilor de chirie oferite de dezvoltatori, a crescut in ultimele 6 luni.
Pentru 2011, se estimeaza ca expansiunea activitatilor logistice si de productie va avea loc in orase importante ca Ploiesti, Cluj Napoca, Timisoara si Arad, in timp ce in Bucuresti activitatea de dezvoltare se va concentra pe facilitatile deja operationale. Cererea pentru terenuri de industrial este in crestere, atat in zone bine cunoscute (Bucuresti-Pitesti A1) cat si in zone in dezvoltare, ca Ploiesti. Se inregistreaza o cerere crescuta pentru terenurile cu destinatie industriala localizate langa viitoarea autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti-Brasov.

Articole similare

Ad
Ad