Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Serviciile de monitorizare pot face diferenta

Pentru siguranta si linistea soferilor, dar si pentru un control strict al costurilor cu anvelopele, Bridgestone a propus anul trecut la Solutrans o gama larga de programe complementare pentru managerii de flote. Total Tyre Care, ce ofera un serviciu unic pentru managementul si mentenanta anvelopelor, acopera trei domenii de interes, prin serviciile Total Tyre Life (resapare si solutii pentru extinderea duratei de viata a pneurilor), Total Tyre Services (servicii de intretinere, monitorizare, asistenta si livrare, cu ajutorul unei retele pan-europene de parteneri disponibili 24/7) si Total Tyre Systems (sistem automat de monitorizare a presiunii anvelopelor si instrument de raportare), toate acestea sustinand posesorii de flote in gestionarea eficienta a activitatii, prin mentinerea la minimum a costului/anvelopa/km.
 

Una dintre componentele principale ale programului Total Tyre Care este resaparea, in conditiile in care in Europa una din trei anvelope de schimb pentru camioane este un produs resapat.
Intrand pe piata de resapare in 2006, odata cu achizitia specialistului Bandag, Bridgestone a devenit rapid lider mondial in domeniu, fabricand 10 milioane de anvelope resapate in fiecare an, ceea ce ii confera o cota de piata de 23%, si locul secund, in 2015, pe piata franceza de resapare. Brandul Bandag reuneste doua unitati europene de productie pentru benzi de rulare noi (in Belgia si Polonia), sase ateliere de resapare in Franta (80.000 de anvelope resapate anual) si trei game de produse resapate pentru fiecare tip de utilizare.
Fiecare linie de produse se caracterizeaza prin profile unice ale benzii de rulare si compusi de cauciuc 100% Bandag, astfel incat flotele sa beneficieze de cel mai mic cost/km pe fiecare segment.
In atelierele Bandag se utilizeaza procesul de resapare cu pre-vulcanizare. Mai flexibila decat resaparea cu vulcanizare prin presare, resaparea cu cauciuc pre-vulcanizat face posibila adaptarea la toate dimensiunile de carcasa si la o gama larga de profile. Necesitand temperaturi de incalzire mai mici (de la 105 la 115 OC), procesul solicita mai putin carcasa si diminueaza rezistenta la rulare.
Bridgestone Franta a lansat in 2015 garantia „100% Resapabil“, care va continua si in 2016, pentru toate carcasele Bridgestone si Firestone. Ca atare, de la 1 aprilie 2015, Bridgestone a garantat returnarea unei anvelope resapate pentru fiecare carcasa Bridgestone sau Firestone adusa la un dealer pentru resapare Bandag. Pe langa serviciul in sine, garantia asigura economii considerabile in intretinerea anvelopei. Dimensiunile eligibile pentru acest program sunt: 245/70R19.5 (excluzand seriile J), 265/70R19.5 (excluzand seriile J), 12R22.5, 13R22.5, 295/60R22.5, 315/60R22.5, 295/ 80R22.5, 315/80R22.5, 275/70R22.5, 305/70R22.5, 315/70R22.5, 385/ 65R22.5 si 385/55R22.5.

Bridgestone Partner, o retea de profesionisti
Ca parte a consolidarii angajamentului fata de clienti, Bridgestone a luat decizia de a restructura si revitaliza reteaua profesionala. In acest scop, grupul a stabilit o „carta de calitate“, care se aplica celor peste 2.000 de parteneri din intreaga Europa, reuniti sub umbrela Bridgestone Partner. In Franta, reteaua reuneste 250 de profesionisti care beneficiaza de produse si servicii exclusive, precum accesul la flotele pan-europene si internationale al caror management este incredintat catre Bridgestone. Profesionistii retelei, cu toate avantajele umbrelei Service Europe, gestioneaza toate serviciile tehnice necesare mentenantei acestor flote. In Franta, aceasta retea este formata din 1.000 de vehicule care transmit, in medie, 3.000 de apeluri in fiecare an.
Clientii beneficiaza si de o oferta completa de produse multi-brand care acopera toate domeniile, precum si de distributia exclusiva a brandului Dayton de la Bridgestone. Intre serviciile exclusive, reteaua ofera si accesul la noua gama de sisteme inovative Bridgestone, la instrumentele de promovare a vanzarilor si la cursuri de formare.

O gama variata de instrumente de monitorizare a anvelopelor
Deoarece anvelopele unei flote necesita o monitorizare regulata, Bridgestone a dezvoltat un instrument de analiza si inspectie online, in beneficiul dealerilor din reteaua Bridgestone Partner si al clientilor lor finali. Bridgestone ajuta astfel clientii sa preia controlul asupra anvelopelor din flota si sa-si optimizeze costurile, astfel incat sa poata profita de avantajul calitatii si calatoriilor mai sigure. Softul Total Tyre Manager este disponibil online, fiind prezentat sub forma unor grafice detaliate, clare si usor de inteles.
Franta, o piata strategica pentru companie, este a doua tara din Europa care pune la dispozitie un astfel de instrument, dupa Anglia.
Bridgestone ofera si un sistem unic de monitorizare automata a presiunii anvelopei (TPMS) care poate fi montat fara a scoate anvelopa. Usor de configurat, TPMS poate fi implementat rapid pe intreaga flota, minimizand timpul in care vehiculele sunt imobilizate.
Montat direct la ventilul anvelopei, senzorul TPMS transmite nivelul exact al presiunii din anvelopa, fara ca aceasta sa fie demontata, garantand astfel economii reale si o intretinere usoara.
Senzorii sunt insurubati direct pe tija ventilului, receptorii fiind instalati pe fiecare parte a portii de intrare in autobaza. Datorita tehnologiei unice, sistemul poate fi configurat si activat in timp record.
Echipati cu un microcip GPRS, receptorii culeg semnalele de la vehiculele care trec de poarta, respectiv datele colectate de senzori (presiune si temperatura), trimitandu-le apoi catre un server central, pentru prelucrare. Software-ul Bridgestone de management al flotei aduna datele, trimite mesaje automate de intretinere, iar daca se detecteaza ceva anormal alerteaza managerul de flota si echipele Bridgestone Partner. Vehiculul este identificat in timp real, pentru a fi reparat in service sau pe santier, riscul de intepare sau de accidente pe drum fiind astfel evitat. Pentru flote mai mici, un receptor mobil cuplat cu un smartphone face posibila monitorizarea presiunii individuale a anvelopelor.
TPMS confera siguranta (datorita monitorizarii preventive a presiunii), economie (printr-o durata mai lunga de viata a anvelopelor) si uzura redusa, permitand astfel resaparea. TPMS confera si fiabilitate si intretinerea regulata a anvelopelor, reducand la minimum riscul de reparatie pe marginea drumului, in conditiile in care circa 25% din apelurile actuale de asistenta sunt legate de probleme cu presiunea din pneuri. In plus, un pneu cu o presiune cu 20% mai mica decat cea optima mareste consumul de combustibil cu 5%, ca si emisiile, si scurteaza cu 25% durata de viata a pneurilor.
Proiectat pentru anvelope de camioane si autobuze de toate tipurile, sistemul TPMS este in prezent montat pe intreaga flota de autobuze a orasului Toulouse (aproape 700 de unitati operate in reteua de transport Tisséo/ 4.500 de senzori), ca si pe camioanele operatorilor Cotrans (130 de vehicule de transport containere/750 de senzori), Daniel TP (120 de vehicule pentru lucrari publice/800 de senzori) si Pajot-Elineau (90 de vehicule pentru transport de materiale reciclabile/500 de senzori).

Articole similare

Ad