Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Setra

Autocarele Setra ComfortClass, în versiuni cuprinse între 12,2 și 14,6 m lungime, sunt destinate aplicațiilor de zi cu zi, care țintesc oferirea unui nivel ridicat de calitate. Se poate alege dintre șase versiuni HD (S 511 HD, S 515 HD și S 516 HD/2 – autovehicule pe două axe – și S 516 HD, S 517 HD și S 519 HD – pe trei axe), precum și diferite pachete de echipări, menite să sporească siguranța în operare și confortul – spre exemplu, Cockpit Package sau Visibility Package. În funcție de aplicație, se poate opta pentru unul sau două scaune pentru ghid, bucătărie în partea mediana, monitoare de 19 inch fixe sau rabatabile, Coach Multimedia System, porturi USB între scaune sau lift pentru căruciorul destinat persoanelor cu dizabilități.

Sistemul de propulsie se alege în funcție de gabaritul vehiculul și de tipul de utilizare. În aceasta directie, sunt disponibile motoarele OM 936 cu injecție directă common-rail, OM 470 și OM 471, ultimele cu sistem de injecție X-Pulse. Autocarele din gama CC pot fi echipate cu ABA 4, Sideguard Assist, cruise-control adaptiv, SPA și FCG.

Din gama TopClass fac parte modele HDH (S 515 HDH, S 516 GDH și S 517 HDH), alături de nava amiral, autocarul etajat S 531 DT. Acesta din urmă este propulsat de motorul OM 471, care dezvoltă 510 CP, în tandem cu transmisia PowerShift. Volumul disponibil în cala de bagaje este de 8,4 m3, iar, dacă se iau în calcul și compartimentele mai mici de pe laterale, volumul total ajunge la peste 11 m3. Interiorul a fost adaptat astfel încât să se maximizeze cât mai mult spațiul disponibil pentru pasageri. Cele două scări pentru accesul la nivelul superior au fost reproiectate, pentru a oferi mai mult spațiu de acces și vizibilitate mai bună. Special pentru aplicații de transport pe distanțe lungi, scara din față poate fi mutată de pe partea stângă pe dreapta, lăsând loc pentru diverse variante de configurare interioară a salonului inferior.

Autocarele Setra TopClass asigură transportul în cele mai exclusiviste condiții. De la plafonul panoramic TopSky la paleta bogată de echipări, sistemul de iluminare integral LED și materialele de excepție folosite, totul la bordul TopClass este definit de rafinament. Pe lângă sistemele de siguranță care echipează gama ConfortClass, aici sunt incluse, în plus, Predictive Powertrain Control (PPC) și sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri (TPM).

Odată cu lansarea noii generații Mercedes-Benz Intouro, destinat aplicațiilor de transport interurban, familia Setra MultiClass va rămâne doar cu modelul 400 LE business cu intrare joasă, variantele 400 UL și UL business urmând să iasă din fabricație.

Principalul beneficiu al tuturor autocarelor Setra, dar și Mercedes-Benz este costul redus de operare, care se obține grație performanțelor trenului de rulare, dar și designului aerodinamic al vehiculelor. Pentru un plus de eficiență, clienții Mercedes-Benz și Setra au la dispoziție mai multe servicii menite să le crească eficiența în operare: sistemul de management al flotei FleetBoard, programele DriverTraining, Service24h sau ServiceCard OMNIplus.

Articole similare