AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Shell deschide o fabrică de hidrogen în Germania

Shell a pus în funcțiune o centrală de hidrogen în Wesseling, lângă Köln. Unitatea, care este operațională începând de vineri, 2 iulie, are o putere de zece megawați și poate produce până la 1.300 de tone de hidrogen verde pe an.

Shell planifică deja o altă fabrică de electroliză cu o capacitate de 100 de megawați în Wesseling. Proiectul ar putea fi finalizat până la sfârșitul anului 2024, dar nu s-a luat încă o decizie finală asupra investiției propriu-zise. Revenind la noua fabrică de hidrogen, electrolizorul cu membrană electrolitică polimerică (PEM) va utiliza energie regenerabilă pentru a produce până la 1.300 de tone pe an de hidrogen verde, inițial pentru a fi utilizat în producerea de combustibili cu intensitate mai redusă a carbonului și mai târziu pentru a decarboniza alte industrii.

Investiția în noua unitate se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, din care jumătate provin din fonduri UE. În afară de Shell, consorțiul este format din producătorul de electrolizatoare ITM Power (ITM.L), organizația de cercetare SINTEF și consultanții Sphera și Element Energy.

Articole similare

Ad
Ad