Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Shell oferă o soluție electronică de plată a taxelor de drum europene destinată flotelor de camioane

Serviciul european de taxare rutieră electronică (SETRE) – EETS (European Electronic Toll System), reglementat de o Directivă dedicată a Comisiei Europene, își propune să simplifice taxarea asigurând interoperabilitatea în toată rețeaua rutieră a UE. Implementarea planurilor pentru o soluție unică în toate statele membre ale UE va necesita timp, dar există deja soluții de taxare adaptate, iar managerii de flote pot începe să profite de acestea chiar de astăzi. Shell oferă propria soluție de plată a taxelor de drum destinată flotelor de camioane. Aceasta simplifică mult complexul proces al plăților internaționale de taxe de drum și poate fi adaptată nevoilor fiecărui client. Shell EETS Box este un dispozitiv de bord, care în prezent acoperă 14 țări din Europa.

Taxarea transfrontalieră poate fi complexă, costisitoare și derutantă pentru mulți manageri de flote și șoferi care trebuie să gestioneze peste 100 de taxe rutiere diferite din toată Europa. De la criteriile legate de taxarea pe distanță, taxele care iau în calcul timpul parcurs, până la restricțiile de tonaj și fluctuațiile plăților, șoferii sunt adesea împovărați cu mai multe dispozitive de bord diferite (OBU), iar gestionarea acestora poate fi atât anevoioasă, cât și consumatoare de timp.

Shell EETS Box este disponibil prin cardul de carburant Shell care le permite administratorilor de flote să urmărească, pe lângă plățile pentru combustibili, și plata taxelor de drum. Toate plățile efectuate cu cardul se regăsesc pe o singură factură, gestionate prin platforma Shell Fleet Hub.

Sistemul adaptabil este conceput pentru a simplifica plata taxelor de drum în toată Europa

Atât șoferii, cât și administratorii de flote pot gestiona mult mai ușor, printr-un singur dispozitiv de bord, multitudinea de sisteme de taxare din Europa și zecile de operatori de taxe de drum care pot crea frecvent situații dificile. În plus, costurile asociate activităților de administrare sunt diminuate semnificativ.

Dispozitivul de taxare Shell EETS Box permite actualizarea automată, astfel se pot adăuga cu ușurință țări suplimentare, în linie cu evoluția în timp a ariei de operare și a nevoilor flotei. Este o facilitate care reduce costurile și numărul de unități de bord necesare și scade timpul de administrare.

În plus, un serviciu automatizat de plată a taxelor de drum fără probleme poate reduce și riscul amenzilor și le poate permite șoferilor să evite cozile la cabinele de taxare rutieră – oferindu-le mai mult timp pentru a se concentra la traseu.

„În pofida problemelor generate de pandemie, flotele și-au desfășurat activitatea neobosit, traversând frontierele. Acum ]nsă, pe fondul incertitudinii economice, a devenit absolut necesar să-și eficientizeze atât timpul, cât și resursele”, a declarat Adrian Ciceu, Director General la Shell România.

„Deoarece sistemele de taxe de drum din Europa sunt bine-cunoscute pentru complexitatea lor, iar riscul de a acumula amenzi este prezent în permanență, soluția noastră de plată a taxelor de drum este concepută pentru a ajuta administratorii de flote și șoferii să economisească atât timp, cât și costuri. Prin valorificarea a peste 30 de ani de experiență și a relațiilor îndelungate cu furnizori importanți de pe întregul continent, ne putem sprijini clienții în ceea ce privește simplificarea acestui proces, de la înregistrare și integrarea cardului Shell, la facturarea consolidată. Echipa noastră de experți și-a asumat angajamentul de a identifica o soluție adaptată, cu adevărat compatibilă cu nevoile flotei clienților noștri”, a adăugat Adrian Ciceu.

Oferta internațională Shell se află într-o continuă dezvoltare și asigură soluții de plată a taxelor de drum în peste 25 de țări din Europa, având cea mai completă și cuprinzătoare acoperire atât a soluțiilor electronice de plată a taxelor de drum europene, cât și a sistemelor naționale.          

Soluția de plată a taxelor de drum europene oferită de Shell este concepută să simplifice plata taxelor de drum și activitatea administratorilor de flote și a șoferilor în egală măsură. Vizitați www.shell.com.ro acum, pentru a afla cum vă putem sprijini pentru a putea simplifica plata taxelor de drum europene. Consultanții noștri, vă pot oferi informații suplimentare și vă ajută să găsiți cea mai bună soluție pentru flota dvs.!

Articole similare