Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sindicatele franceze confirmă greva din domeniul transporturilor rutiere și al logisticii

Cele 5 sindicate franceze FO, Cfdt, Cfdt, Cgt, Cftc, Cfe-Cgc au decis organizarea unei greve pe 27 iunie, care afecteaza 790.000 de lucrători din transporturi și logistică. Se cer creșteri salariale, care variază în funcție de sector. În domeniul logisticii, unde Franța suferă de un deficit de 30.000 de lucrători, potrivit FO, companiile au propus o creștere de 3% la sfârșitul lunii aprilie, în timp ce sindicatele au cerut mai mult și, prin urmare, au părăsit masa negocierilor.

În industria transporturilor rutiere de mărfuri, a fost semnat un acord pentru 2022 (care nu a fost semnat de toate sindicatele) pentru o creștere cu 5% a salariului minim din februarie și cu 1% din mai, ajungând la un minim brut de 11,12 euro pe oră. Este o creștere considerată insuficientă de sindicate, care cer o creștere de cel puțin 10%, plus un al 13-lea salariu. Această cerere a fost respinsă de asociațiile patronale.

În general, sindicatele susțin că majorările acordate până în prezent oferă doar o recuperare a salariului minim, care nu poate face față creșterii inflației. În cazul în care nu se ajunge la un acord, adaugă ei, în toamnă se va înregistra o creștere a mobilizării și, prin urmare, sunt posibile noi greve. Greva din 27 iunie dureaza 24 de ore și ar putea duce la pichetarea zonelor industriale, a platformelor logistice și a curților marilor companii.

Articole similare

Ad