Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sindicatul feroviar din Marea Britanie vizează o grevă suplimentară de Crăciun

Sindicatul feroviar RMT a anunțat că va întrerupe mini vacanța de patru zile în perioada Crăciunului. Sindicatul și-a chemat membrii de la Network Rail și de la majoritatea companiilor care operează trenuri de călători în perioada 24-27 decembrie, dând peste cap planurile agenției de infrastructură Network Rail.

Greva se va adăuga la seria de opriri de 48 de ore deja convocate de sindicat pentru datele din decembrie și ianuarie. Acestea încep cu o grevă săptămâna viitoare pe 13 și 14 decembrie. Vestea vine după ce, în weekend și luni, au avut loc discuții cu Rail Delivery Group, care reprezintă angajatorii din sectoarele de pasageri, marfă și infrastructură.

Observatorii au spus că nu s-ar putea întâmpla, dar Marea Britanie se îndreaptă spre o grevă generală. O serie de conflicte de muncă se combină pentru a bloca o mare parte din economie și din infrastructura națională în luna decembrie și în noul an. Săptămâna viitoare, pe 16 și 17 decembrie, angajații sindicali de la Royal Mail vor organiza a patra zi de grevă din decembrie.

Deși discuțiile continuă, rezolvarea seriei prelungite de conflicte din industria feroviară pare să aibă și mai puține șanse de rezolvare. Sindicatul mecanicilor de locomotivă Aslef și TSSA (Transport and Allied Staff Association) au fost implicate în dispute pe parcursul verii și nu pot fi descrise, decât ca fiind în prezent în stare latentă.

Sursele guvernamentale susțin că executivul național al RMT a respins cea mai recentă ofertă salarială și pachetul de măsuri fără a le fi prezentate membrilor săi. Sindicatul afirmă că regretă neplăcerile cauzate de acțiunea lor, dar acuză guvernul britanic că a dat indicații negociatorilor din industrie să se abțină de la a aduce îmbunătățiri ofertei respinse.

Articole similare

Ad