Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Singura pe puntea motoare: noua anvelopa single de la Continental

Continental a dezvoltat o noua anvelopa single pentru segmentul constructiilor din Europa, care intra in aceasta primavara in productie. Anvelopa Continental HDC cu dimensiuni 385/65 R 22.5 este folosita pentru prima data la noul Mercedes-Benz Arocs Loader. Anvelopele speciale cu forta marita de tractiune au o greutate proprie mai mica si permit o sarcina utila mai mare, cu atat mai util cu cat, aproximativ jumatate din autovehiculele pentru constructii isi desfasoara activitatea direct pe santiere, aproximativ o treime transporta materiale de constructii si alte materiale, iar circa 15 procente reprezinta betoniere.
 

Industria constructiilor solicita tot mai mult autocamioane care se adapteaza optim la conditiile de utilizare. Aceasta cerinta poate fi, insa, indeplinita de fabricantii de autovehicule utilitare numai daca toate componentele si piesele primite de la furnizori indeplinesc constant conditiile impuse. Datorita fortei sale mai mari de tractiune, noua anvelopa single speciala pentru betonierele 8×4/4 este adecvata pentru puntea spate. Ea reduce greutatea proprie a autovehiculului si permite astfel sarcini utile mai mari.
Noua anvelopa single HDC 385/65 R 22.5 de la Continental, cu indexul de sarcina 162, permite o sarcina portanta de 9,5 t in loc de 9 t. Asa numitul Single-Point (164 J) suplimentar permite chiar si o sarcina pe punte de 10 t la viteza maxima redusa.

Articole similare