Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sistemele de gestiune a stocurilor, obligatorii pentru furnizorii de combustibil

Incepand din aprilie, operatorii angro sau en-detail de benzina, motorina, kerosen sau GPL risca sa li se anuleze atestatele daca nu se doteaza cu sisteme de gestiune a stocurilor, potrivit Ordinului Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1378/2009.
Ei au avut ca termen limita 31 martie 2010 pentru dotarea cu aceste sisteme a depozitului angro sau a spatiului de comercializare pentru a putea monitoriza miscarea produselor energetice si a determina in orice moment cantitatile intrate si iesite si stocurile pe fiecare tip de produs, furnizor si client.
 

La statiile de carburanti, spatiul de comercializare trebuie dotat cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la pompele de distributie a carburantilor si la casele de marcat. Scopul masurii este de a asigura un control adecvat pentru reducerea evaziunii fiscale in domeniu, iar prevederile proiectului de ordin au fost dezbatute cu reprezentantii principalilor operatori economici din domeniul distributiei de carburanti.

Articole similare