Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șoferi extra-comunitari cu permise de conducere false, eliberate în Polonia, descoperiți în Italia

Polițiștii din Brescia, Italia, au descoperit în interval de doar 10 zile doi șoferi extra-comunitari cu permise de conducere pentru categoria CE false. Ambele permise erau eliberate în Polonia, astfel că acum se pune întrebarea dacă aceasta este o simplă coincidență sau dacă sunt mult mai mulți conducători auto „importați“ din state non-UE în această situație.

Cei doi șoferi găsiți în culpă provin din Albania și respectiv din Nigeria. În urma verificărilor s-a descoperit că șoferul albanez era rezident în Italia de ceva vreme și era în posesia unui permis de conducere categoria B obținut corect. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, își dorea să fie șofer de camion și era în curs de obținere a categoriilor C, CE în Italia, însă, între timp, conducea deja cu un permis fals, eliberat în Polonia.

Șoferul nigerian a fost descoperit tot în regiunea Brecia, în urma unui accident de circulație. Este curios însă că și permisul său – care s-a dovedit a fi contrafăcut pentru categoriile CE – provenea tot din Polonia. Nigerianul a recunoscut că îl cumpărase și astfel a primit pe loc o amendă de 5.100 de euro pentru faptul că a circulat fără permis.

Mai rămâne de văzut cum va fi pedepsit falsul în documente oficiale. Poliția italiană a început o investigație mai amănunțită, pentru a vedea dacă are de-a face cu o rețea de falsificatori și câte alte astfel de permise ar putea să mai fie distribuite în piață. De menționat faptul că angajatorii celor doi șoferi au declarat că nu și-au dat seama de ilegalitate și că au fost și ei păcăliți la rândul lor.

Articole similare

Ad