Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii care intra in Italia (pentru maximum 72 de ore!) trebuie sa completeze o declaratie

Pentru a combate raspandirea Covid-19, toate persoanele care intra in Italia, pe cale aeriana, rutiera, feroviara sau navala, sunt obligate sa contacteze imediat serviciile de igiena si sanatate publica responsabile, chiar daca nu prezinta niciun simptom al bolii (conform Decretul ministerial 120/2020). Toate acestea vor fi plasate sub supraveghere medicala si izolate timp de 14 zile. Daca apar simptome de Covid-19 in acest timp, persoanele intrate in tara au obligatia de a informa imediat serviciul medical.

In pofida acestui lucru, persoanele care calatoresc in Italia, dovedit, numai in interes de munca si pentru o perioada de maximum 72 de ore (48 de ore suplimentare daca apar cerinte speciale), trebuie sa completeze o declaratie care sa certifice ca intra in tara numai pentru cerintele de lucru mentionate mai sus. In caz de tranzit, perioada este de 24 de ore, prelungita cu inca 12 ore. Prin aceasta declaratie, persoanele isi asuma obligatia de a informa imediat serviciile responsabile pentru igiena si sanatatea publica in cazul in care apar simptome ale ?ovid-19 si de a se izola. Aceste reglementari nu se aplica personalului companiilor cu sediul social in Italia. 
 
Formularul de inregistrare online pentru personalul care lucreaza in transportul de marfuri si pentru cei care calatoresc in interes de afaceri si care apartin unor companii cu sediul in afara Italiei il gasiti la link-ul https://siag.limequery.org/243965.

Articole similare

Ad