Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii, luati in vizor de viitoarea lege

ARR a trimis la Comisia de Industrii si Servicii o varianta a legii transporturilor, care se afla in discutii la incheierea editiei. Noutatile vizeaza in principal implementarea regulamentelor comunitare, dar nu aduc modificari semnificative legii anterioare. „S-au avut in vedere si variantele trimise de uniunile si confederatiile patronale pe fiecare punct in parte“, a explicat Melus Florian Coman, directorul general al ARR.

Au fost introduse, in schimb, patru abateri grave ale soferilor legate de legislatia sociala, manipularea tahografului sau folosirea cardului altui sofer, fapte pentru care se suspenda atestatul intre 30 si 90 de zile. De asemenea, faptele se inscriu in cazierul profesional, de unde se vor radia dupa 90 de zile. „Sanctiunile se aplica gradual, astfel ca la prima abatere se suspenda pentru 30 de zile, la a doua pentru 60 si abia la a treia pe 90 de zile. Dupa a doua sau a treia abatere vom face control la sediul operatorului pentru ca aceste lucruri nu prea se pot intampla fara stirea persoanei desemnate“.
Licenta de transport va fi valabila zece ani, insa la cinci ani se vor reverifica conditiile de licentiere. Costul licentei si al copiei conforme va ramane la fel ca pana acum.
Insa, copiile conforme vor ramane personalizate, ca si pana acum. Ramane de vazut, insa, cum va arata varianta finala a legii dupa ce vor avea loc discutiile cu toate partile implicate.

Articole similare