Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii STB muncesc, pentru restul angajatilor timpul de lucru a fost redus la 80%

Activitatea a fost suspendata pentru 20% dintre angajatii Societatii de Transport Bucuresti, in timp ce pentru restul, cu exceptia conducatorilor de vehicule, timpul de lucru a fost redus la 80%, a anuntat compania.

„Ca urmare a restrangerii activitatii prin diminuarea parcului de vehicule cu pana la 40%, STB SA a luat masura reducerii de personal in mod corespunzator. Decizia a fost luata in urma consultarii sindicatelor care reprezinta aproape 10.000 din cei 11.000 de angajati ai STB SA. Astfel, circa 20% din salariati se afla in suspendarea activitatii, iar pentru restul – cu exceptia conducatorilor de vehicule – s-a stabilit reducerea timpului de lucru la 80% (patru zile din cinci, cu reducerea corespunzatoare a salariului)”, se mentioneaza in comunicat.
 
Potrivit reprezentantilor STB, masura va fi aplicata doar in aceasta perioada afectata de starea de urgenta. Odata cu ridicarea restrictiilor si intoarcerea la normalitate, toti angajatii STB vor reveni la munca in regim normal, in conformitate cu cererea de transport. Liniile de transport in comun din Bucuresti si Ilfov functioneaza, de la 1 aprilie, cu un parc de vehicule redus cu pana la 40% fata de cel programat in conditii normale.

Articole similare

Ad