Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris, premiat pentru contributia la dezoltarea ECE

Compania poloneza Solaris Bus & Coach a primit prestigioul premiu „Global Market Champion“ pentru 2017, oferit de Emerging Europe, companie londoneza dedicata dezvoltarii economice si sociale a tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE).
Dupa cum asigura si organizatorul concursului, premiile Emerging Europe sunt acordate ca o recunoastere a a companiilor si organizatiilor care contribuie la dezvoltarea Europei Centrale si de Est, o regiune cu potential social si economic remarcabil.
 

„Pentru a ajunge la adevaratul potential, regiunea are nevoie de companii puternice care nu sunt extraordinare doar pe piata locala, ci la fel de puternice si pe scena internationala, care isi vand sau distribuie produsele pe piete din intreaga lume“, a declarat Richard Stephens, directorul programului de acordare a premiilor. In selectia castigatorului, juriul a avut in vedere aspecte precum numarul de angajati, dimensiunea afacerii, volumul de productie.
Fabrica Solaris din Pozna? a produs deja 16.000 de autobuze, care sunt exploatate in 32 de tari, in mai mult de 700 de orase din toata Europa. Compania are peste 2.500 de angajati, iar Solaris Urbino 12 electric chiar a castigat titlul de Autobuzul Anului 2017, cel mai prestigios trofeu din domeniu. Este important de adaugat ca este prima data cand acest premiu revine unui producator din acesta zona a Europei, si tot pentru prima daca cand este acordat unui vehicul cu propulsie electrica. “Suntem mandri ca Solaris este un brand apreciat care se bucura de recunoastere globala. 2017 a fost un an extraordinar pentru companie, devenind leader european pe segmentul e-mobilitate si vehicule cu emisii zero. Anul trecut, mai mult de 70%  din totalul productiei a mers la export“, a declarat Dariusz Michalak, Vice-CEO Solaris Bus & Coach S.A.

Articole similare

Ad