Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris va livra 9 autobuze electrice la Sibiu

Solaris Bus & Coach anunță semnarea contractului pentru livrarea a 9 autobuze electrice Urbino 12 către municipiul Sibiu. Procedura de achiziție a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea contractului se ridică la circa

23,48 milioane de lei + TVA. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și trei stații de încărcare electrică rapidă și alte nouă stații de încărcare lentă. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 23 de luni.

Cele 9 autobuze Solaris Urbino 12 care vor ajunge la Sibiu sunt dotate cu motoare electrice de 160 kW şi au o capacitate totală de transport de 82 de pasageri. Vehiculele vor fi dotate cu sistem de aer condiționat și încălzire, printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor, conexiune Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Pentru un nivel de siguranţă sporit, Solaris va echipa autobuzele cu supraveghere video şi sistemul electronic de diagnosticare. Nu vor lipsi sistemul de numărare a călătorilor, cu senzori amplasați la fiecare ușă, ce va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, și nici sistemul de management al traficului, care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza Tursib.

Cele trei stații de încărcare rapidă de 300 kW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

Articole similare

Ad