AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement

Sotnikov (Kamaz) obtine prima sa victorie la Dakar 2017. De Rooy ramane lider in clasamentul general si lupta e foarte stransa.

In etapa a cincea a raliului Dakar caravana a mers spre nord, catre Oruro, in Bolivia, camioanele avand de parcurs 438 km de cursa cronometrata si un total de 683 km, la altitudini mari si printre dune. De Rooy a obtinut a doua sa victorie din acest an, la 11.58 de Nikolaev si 14.04 de Mardeev, iar liderul clasamentului general dupa cinci etape, Dimitry Sotnikov, a ajuns la 20.51 de olandez si a pierdut astfel in fata lui sefia clasamentului general, dar a fost depasit si de Nikolaev.
 

Din cauza ploilor torentiale din Bolivia, bivuacul de langa orasul minier Oruro a fost inundat in ziua a cincea de concurs si a doua jumatate a specialei a fost anulata, insa prima a fost chiar interesanta. Mardeev (Kamaz) a facut o eroare de nagivatie, alergand o albie de rau gresita, si a pierdut 15 minute, iar Nikolaev a ajuns la timp la Sotnikov, care se impotmolise in nisip, si dupa ce l-a ajutat si-au continuat drumul impreuna in ritm destul de alert. Punctele de control au dat multa bataie de cap competitorilor, scopul lor fiind acela de a complica munca navigatorilor. La unul dintre ele Shibalov (Kamaz) a facut o greseala, ca, de altfel, si Villagra (Iveco), si au pierdut amandoi minute pretioase. Iar scurtarea traseului nu a fost in avantajul echipajelor rusesti, asa cum aveau ele sa declare.
Tot din cauza inundatiilor a fost anulata si etapa a sasea, de la Oruro la La Paz (oras situat la 4.000 m altitudine), care ar fi trebuit sa aiba 772 km in total, din care 513 cronometrati.
In etapa a saptea, de la La Paz la Uyuni, care a avut in total 622 km si 322 km de cursa speciala, Sotnikov a obtinut prima sa victorie din acest an, ceea ce i-a permis sa se apropie la 2.11 de De Rooy in clasamentul general. El a fost urmat in aceasta etapa de Van Genugten (Iveco), la 2.51, de Villagra, la 3.37, de De Rooy, la 4.25, in timp ce urmatorul echipaj Kamaz, cel al lui Nikolaev, a fost abia al saptelea, dupa care au ajuns imediat Mardeev si Shibalov. Printre echipajele Kamaz si Iveco nu s-au putut strecura in aceasta zi decat Viazovich (MAZ), pe locul al cincilea, si Stacey (MAN), pe al saselea.
In aceste conditii, Nikolaev este al treilea in clasamentul general, la 5.57 de De Rooy, Mardeev este al patrulea, la 20.12, Villagra este al cincilea, la 37.18, iar De Baar (Renault Truck), al saselea.
Etapa urmatoare, a opta, de la Uyuni la Salta, masoara 892 km.

Articole similare

Ad