Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spania: Transportul se inrautateste in cifre absolute, desi costurile scad

Observatorul costurilor, preturilor si activitatii de transport rutier de marfa din Spania, folosind datele oferite de Ministerul Transporturilor, Mobilitatii si Agendei Urbane, arata o scadere a costurilor companiilor de transport, dar si o contractare a preturilor, in vreme ce activitatea generala a avut un comportament inegal, in functie de raza de actiune. Scaderile aparute se datoreaza in mare parte costului combustibilului, care a inregistrat variatii negative cuprinse intre 17,9% si 18,2% din aprilie 2019, pana in aprilie 2020.
Astfel, observatorul evidentiaza ca, in primul trimestru al lui 2020, preturile fara TVA, pe kilometru, au scazut pana la 1,028 – 1,21 euro/km. Fata de trimestrul anterior, reducerea preturilor s-a evidentiat pe distantele mai mici de 50 km si pentru cele mai mari de 300 km. Tarifele pentru distantele de incarcare cuprinse intre 50 si 200 de kilometri s-au mentinut la acelasi nivel, in vreme ce preturile pentru distantele de incarcare cuprinse intre 200 si 300 de kilometri au crescut.
Referitor la activitati, in primul trimestru al lui 2020, tonele-kilometri transportate au crescut comparativ cu trimestrul precedent, majorarile din transporturile inter-regionale si internationale compensand scaderile din transportul intra-regional.

Articole similare

Ad