Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spaniolii nu renunță la grevă, ba chiar au avut o „repetiție generală“ în Madrid

Cum în Spania se apropie datele anunțate pentru greva națională a transportatorilor, fiecare zi vine cu noutăți din partea asociațiilor profesionale de acolo, legate de negocierile cu guvernul, care au înregistrat în ultima zi de dialog, a cincea de până acum, anumite progrese, așa cum arată federația FENADISMER, dar nu suficiente.

Comitetul Național din Transportul Rutier (CNTC) așteaptă o propunere scrisă din partea executivului, pe care să o evalueze. Iar apelul la grevă națională începând de luni, 20 decembrie, se menține, ca și marșul camioanelor, care a avut loc pe 15 decembrie pe principalele străzi din Madrid, dar și în alte orașe din Spania, sub sloganul „SOS Transportul: Transportul spune că deja este prea de tot“, și în timpul căruia vehiculele grele au circulat cu viteză redusă.

La acest protest au participat mai multe asociații din domeniul transportului rutier din Comunitatea Madrid: ATA, ATG, CETM-Madrid, FENADISMER Madrid și TRADISMA.

Printre solicitările transportatorilor spanioli reamintim că se află interdicția ca șoferii să participe la încărcare/descărcare, reducerea timpilor de așteptare la platformele logistice, aplicarea obligatorie a unei clauze de motorină la stabilirea tarifelor de transport, păstrarea posibilității de a recupera o parte din acciză și achitarea ei lunară, neintroducerea de taxe de drum pentru folosirea autostrăzilor, reducerea contribuțiilor în caz de accidente pentru șoferii de camioane, în funcție de rata accidentelor din domeniu, și neaprobarea creșterii dimensiunilor și greutăților maxime admise fără a se da anterior o lege privind costul minim.

CNTC nu a renunțat la niciuna dintre revendicările sale, dar și-a exprimat deschiderea de a negocia până în ultimul moment. Iar unele dintre asociațiile membre au obținut deja autorizații pentru greva națională de pe 20, 21 și 22 decembrie.

Articole similare

Ad