Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Statiile de incinta incep sa aiba cautare din nou

Piata statiilor de incinta este in stagnare momentan, ca urmare a crizei care s-a manifestat puternic in Romania anul trecut, insa transportatorii se arata interesati de aceasta solutie, iar politica proactiva in ceea ce priveste castigarea de noi clienti posesori de flote dusa de de marii furnizori de carburanti incurajeaza conceptul rezervorului in curtea proprie, este de parere Szocs Rezso, director executiv Acis Petrolservice, companie prezenta de 11 ani pe piata din Romania in domeniul statiilor de distributie carburanti pentru flote de camioane si parcuri auto.

Compania furnizeaza statii de incinta fabricate in CE, cu toate autorizatiile necesare, pentru flote de camioane sau automobile, configuratia acestora depinzand de cerintele clientilor. Acis Petrolservice a livrat, pana acum, de la statii simple, pentru flote mici si agricultura, pana la cele mai performante, pentru flote ale marilor transportatori, precum Edy Spedition sau Waberer’s. „Avem diferite solutii, cu management complet al flotei, prin diferite sisteme pentru comercializare sau uz intern, in functie de cerinte”, a spus reprezentantul Acis Petrolservice. Statiile de incinta sunt in special avantajoase pentru flotele care aprovizioneaza un oras, transporta bunuri la distante relativ mici sau deservesc un obiectiv de constructii ori alimentarea masinilor agricole in campania de recoltare. Desi poate fi construita similar celor de distributie a carburantilor pentru terti, este mai economica utilizarea unor mici statii de incinta mobile cu rezervor suprateran, care pot fi relocate.
Compania ofera solutia achizitionarii prin leasing a produselor din portofoliu. „Putem avea intelegeri de diferite feluri legate de termenele de plata. Avem unele proiecte la care am acordat in custodie diferite echipamente”, a adaugat Szocs Rezso. Firma are trei departamente care se ocupa de furnizarea echipamentelor, instalare si intretinere.
„Tinem foarte mult la acest trio. Planificam pe termen lung, iar sustenabilitatea afacerii noastre este unul din principalele motive pentru care existam”, a mai spus reprezentantul Acis Petrolservice. Firma este a doua din Romania in ceea ce priveste cota de piata pe segmentul acesta de activitate, pozitie castigata, potrivit reprezentantului sau, prin relatiile cu firme de prestigiu in distribut ia carburantilor, ca Petrom, OMV, Mol, Rompetrol s.a. Acis Petrolservice ofera statiile de incinta la cheie, de la proiectare, avizare, sistem tehnologic, copertina, semnalististica, pana la punere in functiune si service/mentenata in garantie si postgarantie.
Firma se ocupa si de colectarea si neutralizarea deseurilor periculoase rezultate din procesele de stocare de carburanti, ca slamul petrolier, si livreaza si separatoare de hidrocarburi care previn infestarea apelor reziduale. „Suntem autorizati sa transportam la locurile speciale pentru neutralizare. Colectam de la statiile de distributie de carburanti, eliminam slamul prin curatare si aplicam calibrarea metrologica a tancurilor, daca se cere, iar deseurile le transportam la marile incineratoare, centre de colectare s.a.” a explicat reprezentantul firmei. Activitatea a fost inceputa acum trei ani, si, potrivit lui Szocs Rezso, este in dezvoltare, mai ales avand in vedere noua legislatie in domeniul protectiei mediului, care cere ca si nisipurile din decantoarele de la spalatorii sa fie eliminate numai in locuri speciale. Firma dispune, deocamdata, de trei autospeciale pentru trasportul deseurilor, activitatea fiind concentrata in principal in zona de nord a tarii.
Potrivit lui Szocs Rezso, Romania este o piata dinamica, desi deocamdata nu se afla la acelasi nivel de maturitate din punct de vedere tehnic ca alte state ocidentale.
ACIS furnizeaza/monteaza si copertine usoare intr-un timp foarte scurt (intre 3-7 zile), avand ca partener firma Global MSI cu experienta in acest domeniu, aceasta furnizand copertinele pentru reteaua Shell atat in Romania, cat si in alte tari din Europa, precum si pentru alte retele de benzinarii.

Articole similare