Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Studiu: planificare mai buna si reducerea consumului de carburant, principalele avantaje ale solutiilor telematice

Eficientizarea planificarii activitatii de transport si reducerea consumului de carburant, principalele atuu-uri ale solutiilor telematice, reiese dintr-un studiu realizat  de WebEye in perioada  februarie – martie 2018 pe un esantion reprezentativ de 100 de companii.
Astfel, 66% dintre participantii la interviu au declarat ca implementarea solutiilor telematice la nivelul flotei a influentat pozitiv activitatea companiei, in sensul unei mai bune planificari a curselor auto. 38% dintre respondenti au constatat reducerea consumului de combustibil, iar 22% au mentionat la capitolul beneficii  scaderea costurilor cu intretinerea masinilor. Cei mai multi dintre respondenti – 55% – au spus ca folosesc solutiile telematice de peste 3 ani, flotele avand in medie 1-10 masini (75% dintre participanti), restul gestionand parcuri auto de 50 – peste 100 de masini.
 

„Intrebati de ce au luat decizia de a implementa o solutie telematica, cei mai multi au indicat dorinta de a eficientiza activitatea firmei si de a avea un control mai bun al costurilor, dar si asupra personalului, in acest context fiind mentionata posibilitatea monitorizarii stilului de condus al soferilor, oferita prin solutia WebEye DrivingStyle. O mai buna planificare a traseelor, monitorizarea pas cu pas a tuturor masinilor, in timp real, precum si controlul rutelor si al timpilor de condus au fost de asemenea mentionate ca obiective pentru trecerea la o flota monitorizata conform celor mai noi standarde in domeniu“, arata sursa citata.
De asemenea, respondentii s-au declarat multumiti si de faptul ca, prin telematica, informatiile ajung la soferi si in dispecerat in timp real, ca soferii au devenit mai responsabili, rapoarte detaliate despre toata activitatea flotei sunt disponibile rapid si s-au eliminat drumurile inutile pentru descarcarea tahografului, care acum se poate face de la distanta, indiferent de locatia masinilor.

Articole similare

Ad