Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Suedia informează cetățenii ucraineni, bulgari, români și polonezi despre riscul de exploatare

Autoritatea suedeză pentru egalitatea de gen și organizația de cooperare Consiliul Statelor Mării Baltice lansează astăzi campania #BeforeYouGo, o campanie comună de informare împotriva exploatării umane. Scopul este acela de a informa persoanele din Ucraina, Bulgaria, Polonia și România despre riscurile și drepturile de pe piața forței de muncă din Suedia.   

„Exploatarea umană are loc pe scară largă în mijlocul nostru, nu doar în păturile joase ale societății. Prin urmare, este important ca oamenii care sunt pe cale să-și caute un loc de muncă în Suedia să cunoască riscurile și drepturile care există aici”, spune Paulina Bolton, anchetator în cauze de trafic de persoane de la Autoritatea Suedeză pentru egalitatea de gen.

Exploatarea umană și traficul de persoane pentru muncă forțată, au loc într-o serie de domenii, printre altele în domeniul construcțiilor, hoteluri și restaurante, cules de fructe de pădure și servicii casnice. Infracțiunile au în multe cazuri caracter transfrontalier și se pot desfășura atât în țările de origine, precum și în țările de tranzit și în țările de destinație.

Campania de informare #BeforeYouGo se adresează persoanelor care urmează să-și caute un loc de muncă în Suedia. Campania constă parțial dintr-un film pe YouTube, în care oamenii care s-au stabilit deja în Suedia oferă sfaturi compatrioților lor, și parțial dintr-o pagină cu informații de la Autoritatea suedeză pentru egalitatea de gen. 

„Exploatarea și traficul de persoane sunt infracțiuni grave care iau amploare în perioade de criză. Sper ca această campanie să ajute mai multe persoane să găsească rute sigure spre un loc de muncă”, spune Edi Mujaj, consilier principal la Consiliul Statelor Mării Baltice.

Vezi mai multe detalii pe linkul: https://youtu.be/d-aKnYDpdWk

Articole similare

Ad