Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

T Optifuel consuma cu 10,9% mai putin decat un T standard

Organismul de certificare independent TÜV Rheinland a certificat recent obtinerea unei reduceri cu 10,9% a consumului de carburant la volanul Renault Trucks T Optifuel fata de un autovehicul T standard, dupa ce conducatorii auto au participat la un cursl de conducere economic Optifuel Training.
TÜV Rheinland a selectat doi conducatori auto experimentati si a verificat presiunea si uzura pneurilor, precum si masele si caracteristicile tehnice ale celor doua autovehicule testate (doua Renault Trucks T 4×2 echipate cu un motor Euro 6 DTI 11 de 430 CP, cu acelasi raport de punte (2,64), unul standard si celalalt cu configuratie Optifuel, care include toate echipamentele aerodinamice disponibile (deflectoare de acoperis reglabile si laterale, extensii de usi, carenaje laterale), si tehnologii inteligente reunite in pachetul Fuel eco (modul power oprit, eco cruise control cu Optiroll, compresor de aer debreiabil, pompa de directie cu debit variabil, oprire automata a motorului cand se merge mai mult de 3 minute la ralanti).
 

Implicit, autovehiculul este limitat la 85 km/h.
TÜV Rheinland a efectuat masuratori pe un traseu de 200 km, reprezentativ pentru activitatea de transport pe distante lungi. Cele doua autovehicule incarcate la 32 t au fost conduse, pe rand, de fiecare dintre cei doi conducatori auto. Dupa sesiunea de Optifuel Training de conducere economica, cei doi soferi au parcurs din nou traseul, punand in practica ce au invatat in cadrul formarii.
Aceasta procedura de testare foarte stricta, implementata de TÜV Rheinland, a permis identificarea performantei celor doua autovehicule si excluderea impactului asupra consumului al unor factori exteriori cum ar fi temperatura ambianta, diferenta de rezistenta la rulare a fiecarei semiremorci sau chiar traficul rutier.
La incheierea testului, expertii TÜV Rheinland au constatat si au certificat ca, dupa formare, Renault Trucks T Optifuel a consumat cu 10,9 % mai putin decat Renault Trucks T in versiunea standard.
Fara a mentiona pretul pachetului Optifuel, reprezentantii Renault Trucks au precizat ca acesta poate fi amortizat in 17 luni, adica aproape o treime din durata medie de detinere a unui camion, care este in medie de 60 de luni.

Articole similare

Ad