Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TAPA avertizează: Distribuția vaccinului COVID-19, cea mai mare provocare de securitate

În ceea ce privește distribuția vaccinului COVID-19, până la momentul de față focusul a fost pe capacitatea companiilor aeriene și a logisticienilor dacă pot livra la temperatura corectă, însă accentul trebuie pus și pe securitate, avertizează Asociația pentru Protecția Bunurilor Transportate (TAPA), care spune că vor fi folosite inclusiv escorte armate.

De fapt, va fi „cea mai mare provocare de securitate pentru o generație”, afirmă TAPA. Asociația, din care fac parte mai mult de jumătate din primele 25 de companii farmaceutice din lume, spune că, deși supply chain-ul din sector se numără printre cele mai rezistente, costul real al pierderilor ar putea fi enorm.

„În ceea ce privește securitatea încărcăturii, costul real al pierderii unei încărcături farmaceutice a fost estimat la o valoare între cinci și șapte ori valoarea produsului, datorită efectului domino pe care îl creează, inclusiv rechemarea pe scară largă a produsului, pe lângă daunele reputaționale asupra companiilor, a explicat șeful TAPA EMEA, Thorsten Neumann. „Pierderile sunt în mod clar cea mai mare amenințare, dar contaminarea încărcăturii farmaceutice în timpul unei infracțiuni – chiar dacă marfa nu este furată efectiv – poate fi la fel de dăunătoare“. Oficialul a mai spus că piața neagră este controlată de cerere și ofertă, iar grupurile infracționale care acționează pe această piață neagră sunt conștiente de valoarea dozelor de vaccin și este foarte probabil ca acestea să caute modalități de a intercepta lanțurile de distribuție pentru a fura transporturile. Potrivit TAPA, de la 1 noiembrie 2019 și până la 1 noiembrie 2020, au fost raportate 58 de incidente în sectorul farmaceutic, cu o pierdere totală de peste 11 milioane de euo, o medie de 189.000 de euro pe incident.

Foto: logupdateafrica.com

Articole similare

Ad