Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

TAROM cumpara 5 aeronave noi

TAROM a cumparat 5 aeronave Boeing 737-MAX 8, care vor fi construite pe comanda pentru operatorul national. Contractul de achizitie a fost semnat ieri, la Londra, de catre directorul general TAROM, Wolff Werner-Wilhelm, in cadrul Targului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospatial al anului din Europa. La eveniment a participat si ministrul Transporturilor, Lucian Sova.
Modelul Boeing 737 MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansata si este imbunatatit pentru a oferi mai mare eficienta si fiabilitate.
 

Aeronavele vor fi livrate pana in anul 2023, dar intre timp va continua innoirea flotei TAROM.
Comanda de astazi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe langa cumpararea celor 5 Boeing 737-MAX 8, prevede si inceperea procedurilor pentru ca Directia Tehnica a TAROM sa devina partener oficial Boeing, precum si achizitia in leasing operational a celor doua aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja in flota TAROM.
“Reinnoirea flotei TAROM si parteneriatul cu Boeing fac parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Nationale de Transporturi Aeriene.
Cele 5noi aparate de zbor ne promoveaza in randul jucatorilor importanti de pe piata transporturilor aeriene. Este un contract pe care il consider un pas decisiv din partea TAROM in directia corecta”, a declarat ministrul Lucian Sova.
Participarea delegatiei Ministerului Transporturilor, alaturi de Directorul General TAROM, la ceremonia de la Londra transmite un mesaj de incredere in revitalizarea companiei nationale pentru transporturi aeriene.

Articole similare

Ad