AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Taxa de drum a plecat de la Hunedoara si a ajuns la Tulcea

Dupa ce a reusit anularea taxei de drum de la Hunedoara, Luxorcomp a trimis o plangere catre Consiliul Judetean Tulcea pentru a renunta la noua taxa de drum pentru camioane instituita aici prin HCJ nr. 40/2015. Motivele invocate sunt similare celor impotriva taxei de la Hunedoara, respectiv ca aceasta este discriminatorie, nu respecta Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, incalca prevederile Directivei 1999/62/CE de aplicare a taxelor la vehiculele grele de marfa pentru utilizarea infrastructurii dar si Legea 21/1996 privind concurenta.
 

Consiliul Judetean Tulcea a explicat in raspunsul trimis catre Luxorcomp ca taxa nu este discriminatorie deoarece obligatia de plata este sarcina tuturor utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, pentru toate vehiculele detinute de acestia care utilizeaza reteaua de drumuri nationale.
Aici, taxa este instituita, potrivit CJ Tulcea, pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere zilnica a retelei categoriilor de drumuri taxate, intretinerea semnalizarii, inlocuirea indicatoarelor, cosirea vegetatiei, varuirea pomilor etc.
Un camion care circula prin Tulcea, o destinatie de unde rar se gaseste marfa de retur, si are MTMA > 12 t cu trei axe inclusiv trebuie sa plateasca o taxa de drum 40 de lei pe zi, 190 pe sapte zile sau 3.000 de lei pentru un an.
Cea mai mica taxa este prevazuta pentru vehiculele cu MTMA ≤ 2.5 t care au de achitat o taxa zilnica de 8 lei si una anuala de 120 de lei.
Amenzile pentru neplata taxei de drum de la Tulcea duce la amenzi de la 500 de lei pentru vehiculele de transport marfa cu MTMA ≥ 2,5 t si poate ajunge la 5.000 de lei pentru cele cu MTMA >12 t cu minimum 4 axe.
Aici gasiti Hotararea Consiliului Judetean Tulcea precum si Anexa.
Aici gasiti plangerea facuta de firma Luxorcomp catre Consiliul Judetean Tulcea, dar si raspunsul acestora din urma.

Articole similare

Ad