Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Temperatura controlata impune dotari specifice

In functie de specificul produselor care necesita temperatura controlata se impune distinctia intre refrigerare (+5 oC) si congelare (-20/-30 oC). Echipamentele care trebuie sa lucreze in depozitele cu temperatura controlata prezinta cateva caracteristici ce le fac sa aiba o durata de viata sporita, date fiind conditiile grele de lucru. In acest sens sunt folosite uleiuri si filtre speciale, circuitele electrice sunt protejate, inclusiv cardurile logice fiind izolate in cutii Gore-Tex, sudurile sunt verificate in mod special, se foloseste otel inoxidabil la fabricarea axelor si se impun, in plus, si alte cateva modificari structurale.
 

Fiecare producator are la dispozitie o gama completa de echipamente pentru depozitele frigorifice, pe care le poate oferi spre vanzare si/sau inchiriere.

Pentru echipamentele care manipuleaza marfurile in depozitele frigorifice, Jungheinrich recomanda optiunea „cold store“, ce consta dintr-o combinatie de dotari, printre care sasiu tratat anticoroziune, scaun si display incalzite, ulei hidraulic special, role de stalp complet etanse cu gresare continua si controlere etanse cu grad de protectie IP ridicat si strat special de protectie pentru placile electronice. Schema de intretinere difera in functie de echipament si de optiunea „cold store“ configurata utilajului. Aceasta  poate fi montata pe modelele EJE, ERE, ESE, EJC (seria 2), EJC Z, ERC, ERC Z, ERD, ESC, ESD, EJC B, ECE (seriile 2 si 3), ETV si EFG. Toate echipamentele pot face obiectul unui contract de inchiriere pe termen lung.
In cazul utilajelor pentru spatii frigorifice, instruirea este aceeasi ca si in cazul celorlalte tipuri de aplicatii. Exista insa anumite instructiuni aditionale privind procedurile obligatorii pentru situatiile in care se face trecerea de la un mediu de lucru la altul: „cold store-ambient/ambient-cold store“. De precizat ca bateriile care functioneaza in medii cu temperatura negativa au o durata de viata mai redusa. Acest lucru se explica prin faptul ca temperaturile scazute influenteaza negativ parametrii electrolitului si, in consecinta, si capacitatea bateriei. Se micsoreaza astfel durata de lucru, impunandu-se un numar mai mare de incarcari (durata de viata a unei baterii se masoara in numarul de cicluri de incarcare/descarcare).

Dotarile optionale cresc productivitatea cu pana la 40%
In calitate de partener exclusiv Linde Material Handling, Elmas ofera spre achizitie sau inchiriere pe termen scurt si lung electrostivuitoare cu furci frontale seria E, electrostivuitoare cu furci retractabile seria R, transpalete electrice seria T cu operator pietonal sau purtat, precum si electrostivuitoare seria L cu operator pietonal sau purtat.
Printre echipamentele optionale disponibile se numara cabina complet inchisa, care asigura spatiu incalzit si conditii de confort sporite (temperatura din interiorul cabinei poate fi reglata intre 10 si 22 oC), geamuri incalzite in cabina, furci telescopice pentru rafturi cu adancime dubla,  …

Articole similare

Ad
Ad