Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TLN pledeaza pentru includerea transportului in planul UE de revenire din criza

Asociatia olandeza de transport si logistica TLN pledeaza pentru includerea transportului in planul de recuperare din criza Covid-19 al Uniunii Europene si aduce ca argumente importanta, dovedita inca o data in ultimele luni, a acestui sector de activitate in ansamblul economiei, dar si faptul ca firmele de profil au fost lovite puternic de pandemie. Deci pentru a accelera revenirea si sustenabilitatea acestui domeniu ar fi nevoie de includerea lui in randul celor eligibile pentru fonduri europene. Cu atat mai mult cu cat revenirea nu inseamna doar intoarcerea la situatia de dinainte de criza, ci transformarea acestui sector intr-unul sustenabil si mai verde, ceea ce presupune investitii semnificative. Or, criza Covid-19 a secatuit rezervele multor operatori si a lasat putin loc pentru investitii. 
European Recovery Fund ar putea ajuta transportatorii care au in fata aceasta provocare a sustenabilitatii, de exemplu, prin incurajarea achizitiei de camioane cu zero emisii oferind subventii si investind in infrastructura de alimentare si in dezvoltarea de carburanti curati.
Din 2025, cel putin 30 de orase olandeze vor trebui aprovizionate, in zonele centrale, cu astfel de vehicule, deci ar fi nevoie de 5.000 de camioane cu zero emisii, in conditiile in care acum sunt pe sosele mai putin de 100. Insa un astfel de camion costa cu aproape 200.000 de euro mai mult decat unul diesel si este greu de crezut ca operatorii isi vor permite astfel de achizitii, mai ales in conditiile actuale.
 

Articole similare

Ad