Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trailere superspecializate si pentru companii din Est

Trailerele DOLL din gama panther se remarca mai ales prin flexibilitatea in exploatare si sarcina utila mare, iar un nou astfel de „colos“ a fost livrat la inceputul lui martie companiei croate Velebit, un client traditional al producatorului german.
Este vorba de o semiremorca S8E-S2 (2+6) cu platforma joasa de incarcare, cu opt axe, din care doua dolly, si cu o sarcina utila de 96,5 t, care va fi folosita pentru transportul unor marfuri mici si grele, ca transformatoarele, dar si pentru utilaje de constructii sau stalpi lungi si greu de beton.
 

Trailerul cu opt axe se dovedeste configuratia ideala pentru aceste utilizari, care par cumva foarte diferite una de alta, dar care presupun, toate, o sarcina utila extrem de mare. Aceasta din urma poate fi chiar crescuta cu 10% prin montarea unei axe aditionale dolly in spatele gatului de lebada, DOLL fiind singurul producator care propune aceasta optiune. In plus, trailerul se preteaza si la camioane mai economice, cu 3-4 axe, prin lasarea complet deoparte a celei de-a cincea axe. Totusi, semiremorca permite cea mai buna distributie a marfii intre dolly si camion in configuratia cu 2+6 axe.
Deoarece suspensia hidraulica a sistemului dolly cu doua axe este conectata cu gatul de lebada, saua de cuplare poate fi schimbata hidraulic foarte usor, in functie de camion, ceea ce permite cresterea flexibilitatii in operare. Iar lungimea telescopica poate fi sporita cu inca 30 m prin montarea unei extensii cu ajutorul unei conexiuni speciale, pentru a se adapta la transporturile speciale foarte lungi.
Trailerul achizitionat de compania croata mai dispune de rampe spate pentru incarcarea utilajelor de constructii, posibilitate optima de compensare a axelor inclusiv pe teren off-road si control prin CAN bus al tuturor functiilor relevante.

Articole similare

Ad