Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transavia si Scandia Food lucreaza la capacitate obisnuita

Presedintele grupului Transavia, Ioan Popa, este de parere ca economia ar trebui repornita cat mai repede, cu orice pret. Altfel, ceea ce se va intampla cu businessurile sau cu economia, va fi mult mai greu de gestionat decat orice virus. „Din 15 mai ar trebui sa functionam cu totii intr-o oarecare normalitate“, a spus acesta in cadrul videoconferintei pentru antreprenori „Cum trecem impreuna criza?“, organizata de Ziarul Financiar, mentionand ca Transavia lucreaza la capacitate in acest moment, cu toti cei 2.200 de angajati. „Nu s-a schimbat absolut nimic de cand a inceput criza. A produce mancare este un act responsabil.“
In plus, faptul ca exista un lant integrat de productie, ajuta compania atat in eficientizare, cat si pentru un control strict. „In fiecare toamna ne asiguram toata baza materiala pentru un an de productie, chiar daca imobilizam astfel foarte multi bani. Insa o firma sanatoasa, care nu se bazeaza pe credite bancare sau pe banii furnizorilor, altfel se adapteaza unei situatii de criza.“
 
Scandia Food lucreaza, de asemenea, in proportie de 95-98% la parametri de normalitate, zilnic, in doua schimburi, fara sincope pe lantul logistic. Managerul Andrei Ursulescu este insa de parere ca vanzarile substantiale inregistrate la alimentele de baza la inceput de criza au inregistrat o crestere artificiala, ca urmare a unui impuls de moment al consumatorului. „Va urma o corectie. Vanzarile vor scadea in perioada urmatoare, pentru ca numarul de someri va creste si implicit puterea de cumparare va scadea. Cel mai probabil, avansul pe care l-am inregistrat acum se va disipa in cursul anului.“

Articole similare

Ad