Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TSG devine Smart DKV

2020-2021 a adus mai multe provocări pentru TSG, agent Shell în România. Pe lângă pandemie, compania a decis împreună cu Shell încetarea calității de agent exclusiv Shell card în România, care a fost preluată de propria divizie locală. Echipa TSG a fost absorbită de grupul de firme din care face parte și Smart Diesel, cumpărat la finalul lui 2020 de DKV. Sub brandul Smart DKV, o parte din echipa TSG va continua vânzarea de carduri și servicii dedicate pentru firmele de transport, iar ceilalți vor activa în recuperarea de taxe și accize prin Tax Refund sau servicii digitale pentru transportatori.

TSG a realizat transferul activităților către divizia locală Shell în cursul lunii martie, proces care a decurs fără impedimente. „Am fost parteneri Shell timp de 16 ani și am dorit să facem o tranziție ușoară clienților noștri, nu o despărțire. Respectăm brandul Shell, am fost împreună atât de mult timp și am dorit să îi ajutăm în tot procesul. În același timp, ne-am considerat mereu mai mult decât un simplu furnizor de carduri, chiar mai mult decât un nume de companie. TSG înseamnă oamenii TSG și mulți dintre oamenii TSG merg mai departe și creează următorul nivel în transporturi în companii din același grup, fie în cadrul Smart Diesel, fie în cadrul TAX Refund. Totodată, o parte importantă din oamenii TSG lucrează în continuare pentru această companie, pentru proiecte independente de activitatea cu Shell, cum este și Kopilot – aplicația dedicată șoferilor profesioniști și companiilor de transport”, a declarat Ionuț Zamfir, Sales Manager Smart DKV România.

În ceea ce privește business-ul de carduri de carburanți, taxe de drum și recuperare TVA, Smart Diesel oferea aceste servicii unei baze proprii de peste 11.000 de clienți încă din 2010 și era deja parte din grupul TSG. Astfel că „pasul firesc era un nou parteneriat (chiar o uniune) cu un furnizor global de carduri”. A fost ales DKV, „unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața europeană, care este într-o continuă dinamică și care investește constant în tot ceea ce înseamnă experiența clientului de transport. Viziunea lor legată de viitor s-a apropiat cel mai mult de a noastră, când am agreat această uniune. Noul brand se va numi SMART DKV și va oferi la un nivel înalt servicii și produse destinate pieței de transport din România.”

În ceea ce privește viitorul TSG, compania va rămâne activă, dar se va ocupa doar de servicii digitale, tehnologie și educație în transporturi, nemaifiind implicată în carduri de carburanți și servicii suport. De asemenea, proiectele Kopilot și Windsoft vor fi dezvoltate independent. „O să aveți multe surprize în anul care va urma, pentru că ne dorim alinierea României la digitalizarea care se petrece la nivel mondial. Ne simțim foarte apropiați de companiile de transport din România. În toate acțiunile noastre punem în prim plan interesul lor, alături de atenția deosebită față de oamenii noștri, cei care fac totul posibil.”

De 10 ani în slujba pieței de transport

Smart Diesel oferă de aproape 10 ani, prin cardurile și benzinăriile proprii, atât carburant, cât și servicii de recuperare de TVA și accize prin intermediul Tax Refund. Totodată, uniunea cu DKV permite extinderea gamei de servicii oferite pe carduri, taxe de drum, servicii de mobilitate și sisteme de monitorizare.

Încă de la înființare, Smart Diesel a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de la an la an și și-a diversificat oferta de la carburant prin stațiile proprii sau livrări vrac în curtea clienților, parteneriat cu OMV Petrom și furnizarea de carduri OMV, servicii dedicate pentru plata taxelor de drum la nivel european, plata vignetei din România direct în aplicația SD Management, sisteme performante de alertă și securitate privind tranzacțiile și multe altele.

Smart Diesel are în acest moment o rețea proprie de 27 de stații, dar și o rețea de parteneri cu peste 2.000 de stații la nivel european. „Rețeaua internă este dedicată alimentării rapide a camioanelor, iar poziționarea stațiilor este strategică, pe cele mai des tranzitate drumuri din România. Plata alimentărilor la aceste stații se face atât prin cardurile Smart Diesel, cât și prin acceptanța unor carduri partenere, cum este cazul DKV. Acceptanța în stații Smart pentru deținătorii de card Shell va rămâne în continuare și este independentă de schimbările din ultima perioadă.”

TSG a încercat mereu să găsească informațiile relevante pentru companiile de transport și să le transmită mai departe clienților. Printre noutăți se numără introducerea, de la 1 ianuarie 2021, a unor supraaccize (taxa de mediu) la carburant, care au dus la creșterea prețului la motorină în Germania cu aproximativ 6 cenți/l, iar în Luxemburg cu 5 cenți/l (valori fără TVA), sau scăderea valorii accizei rambursabile din Ungaria, de la 1 aprilie 2021. „La finalul fiecărui an pregătim un sumar al tuturor modificărilor ce urmează să fie aplicate în anul următor, pe care îl publicăm pe site-urile noastre.”

Articole similare