Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Uber Freight va achiziţiona Transplace, pentru 2,25 miliarde de dolari

Uber Freight, o divizie a gigantului Uber Technologies, a încheiat un acord definitiv pentru achiziționarea furnizorului de servicii logistice Transplace, tranzacția fiind evaluată la 2,25 miliarde de dolari.

„Achiziția are loc într-un moment de transformare accelerată în domeniul logisticii. Cerințele unei piețe volatile și complexitatea crescândă a logisticii globalizate se lovesc de tehnologia de transport. În mijlocul constrângerilor de capacitate și al escaladării costurilor de transport, expeditorii își adaptează operațiunile într-un ritm din ce în ce mai mare și caută tehnologie, asistență și soluții prin care să își poată moderniza lanțul de aprovizionare și să mențină bunurile critice și economia în mișcare”, se arată într-o declaraţie a companiei.

Uber Freight va achiziționa Transplace de la TPG Capital, cu scopul de a realiza una dintre cele mai importante platforme de tehnologie logistică, cu una dintre cele mai mari și mai cuprinzătoare rețele de transport și logistică din lume. Tranzacția este supusă aprobării de reglementare și a altor condiții obișnuite în asemenea situaţii. „Acesta este un pas semnificativ înainte, nu doar pentru Uber Freight, ci pentru întregul ecosistem logistic”, a remarcat Lior Ron, șeful Uber Freight. „Aceasta este o oportunitate de a reuni soluții tehnologice complementare de cea mai bună calitate și excelență operațională de la două companii de prim rang pentru a crea o platformă de transport către transportator, care va transforma întregul lanț de aprovizionare al expeditorilor, oferind rezilienţă operațională și reducând costurile într-un moment în care contează cel mai mult, prin reducerea în mod semnificativ a numărului de kilometrii parcurşi pe gol”.

Uber Freight va continua să funcționeze independent de serviciile de transport gestionate de Transplace, pentru a asigura servicii de cea mai înaltă calitate pentru expeditori. Se așteaptă ca această tranzacție să accelereze calea către profitabilitate a Uber Freight și să ajute echilibrarea pe o bază EBITDA ajustată până la sfârșitul lui 2022. La începutul acestei luni, Uber Freight a anunțat că se extinde pe piața LTL, printr-un parteneriat cu LTL BlueGrace Logistics.

Uber Freight a fost lansat în mai 2017 și se adresează companiilor de transport, în principal din Statele Unite. Deși divizia sa europeană a fost cumpărată anul trecut de către Sennder, afacerea nord-americană Uber Freight rămâne sub controlul gigantului tehnologic din SUA. Anul trecut, Uber Technologies a anunțat că a semnat un acord cu Greenbriar Equity Group, o firmă de investiții din New York „și unul dintre principalii investitori în spațiul logistic”, care s-a angajat să investească 500 de milioane de dolari în Uber Freight, evaluând compania la 3,3 miliarde de dolari. Uber a declarat că va menține dreptul de proprietate majoritară pe Uber Freight și va folosi fondurile pentru a continua să își extindă platforma logistică și accelera investiţiile în dezvoltare tehnologică.

Articole similare

Ad