Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Uber, Ikea, Coca Cola și LeasePlan fac apel la UE să se asigure că toate autovehiculele noi ale companiilor vor fi electrice după 2030

Comisia Europeană ar trebui să ia în considerare obiective de electrificare pentru autovehiculele corporative în cadrul inițiativei „Flote corporative ecologice”, afirmă o coaliție de 30 de întreprinderi și organizații mondiale. Companii importante, printre care Uber, Ikea, Coca Cola și LeasePlan, își unesc forțele pentru a solicita ca toate autoturismele și van-urile corporative noi să fie cu emisii zero până în 2030.

Electrificarea flotelor reprezintă o oportunitate uriașă. 6 din 10 autovehicule vândute în Europa sunt mașini de firmă, iar aceste vehicule circulă de două ori mai mult decât autoturismele private. Deciziile de achiziție ale parcurilor auto au un efect semnificativ asupra restului pieței, vehiculele ajungând, în general, pe piața second-hand după doar 3-5 ani.

Stef Cornelis, director pentru flote electrice la T&E, a declarat: „Companiile de top cu flote mari de mașini se angajează să devină lideri în ceea ce privește electrificarea și clima. Acestea îi cer acum președintelui Von der Leyen să se asigure că toate mașinile corporative noi vor fi electrice până în 2030. Pentru prea mult timp, mașinile corporative nu au fost pe agenda Europei. Acest lucru trebuie să se schimbe. Comisia Europeană ar trebui să recunoască marele potențial al electrificării flotelor, nu numai pentru climă, ci și pentru cetățeni, deoarece va aduce pe piață vehicule electrice de ocazie la prețuri accesibile.”

Articole similare

Ad