Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ucraina și Polonia au stabilit să ridice interdicția de tranzit pentru transportul feroviar de marfă

Interdicția traficului de tranzit între Polonia și Ucraina va fi ridicată cât mai curând posibil. Acest lucru a fost anunțat de ambele țării într-o declarație comună pe 31 ianuarie. Ministerul ucrainean va informa ministerul Infrastructurii despre data exactă la care se poate relua traficul până pe 4 februarie.

Din noiembrie, trenurilor de marfă li s-a interzis să tranziteze Ucraina către și dinspre Polonia, motivul oficial fiind legat de „capacitatea limitată din cauza lucrărilor de construcție”, se pare că numărul de autorizații rutiere acordate de Polonia transportatorilor rutieri din Ucraina era considerat prea mic, potrivit Ucrainei. Țara vecină cu România joacă un rol important ca stat de tranzit pe Noul Drum al Mătăsii, motiv pentru care decizia a dus la pierderi uriașe în industria de transport intermodal.

Interdicția a fost prelungită pe 20 ianuarie, dar cele două țări par să fi ajuns la un acord. Astfel, ministerele de resort au convenit să crească semnificativ numărul de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri, ținând cont de nevoile transportatorilor rutieri ucraineni și polonezi. O nouă cotă va fi decisă în curând de către Comisia mixtă pentru transport rutier internațional. Cu această promisiune, Ucraina este dispusă să-și deschidă din nou teritoriul pentru trenurile de marfă.

Termenul limită până la o nouă reuniune a Comisiei mixte este de 5 februarie. Părțile au convenit, de asemenea, să dezvolte un plan de acțiune comun care vizează îmbunătățirea semnificativă a eficacității punctelor de control rutiere internaționale din Polonia și Ucraina.

Articole similare

Ad