AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad

UE e gata sa introduca limite pentru emisiile de CO2 ale camioanelor grele

CE a anuntat ca va impune, pana in 2019, primul standard legal privind emisia de CO2, pentru camioane si autobuze. „Comisia va accelera munca analitica asupra optiunilor de proiectare a standardelor pentru vehiculele utilitare grele si va lansa o consultare publica pentru a pregati terenul pentru propunerea legislativa“, se arata in raportul CE.
Documentul contine o lista de solutii de reducere a amprentei de CO2 a transportului, inclusiv o „propunere legislativa de stabilire a standardelor de eficienta a combustibilului pentru vehiculele grele“ si o revizuire a standardelor de emisii pentru automobile si vanuri, dupa 2020.
 

Pentru a pregati terenul pentru noile limite, Comisia va propune o lege privind certificarea emisiilor de CO2 si a consumului de combustibil pentru noile camioane, precum si o lege de monitorizare a consumului de combustibil.
Camioanele genereaza circa un sfert din emisiile de CO2 din transportul rutier european, chiar daca acestea reprezinta mai putin de 5% din traficul total rutier. In 2014, emisiile raportate de vehiculele grele au fost cu 13% mai mari decat in 1990.

Articole similare

Ad