Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un 2012 mai bun, in ciuda declinului pietei de constructii

Meiller a expus in premiera la Hanovra o suprastructura standardizata pentru transport de materiale de constructii, cu costuri optimizate, alaturi de alte cateva noi vehicule pentru constructii, dar si pentru logistica deseurilor sau transport de containere. Expozitia marcheaza, pentru producatorul german, jumatatea unui an financiar bun, in special datorita vanzarilor din Rusia.
 

Conform declaratiei lui Christian Weinmann, responsabilul de export pentru Romania in cadrul Meiller, „piata de constructii a fost cea mai afectata in ultimi patru ani, de aceea am decis sa optimizam costurile de productie realizand suprastructuri standardizate la un pret adaptat cerintelor clientilor“. Compania germana si-a propus sa produca suprastructuri standardizate pentru autobasculante 6×4 si 8×4, cu un volum fix si dotate conform legislatiei in vigoare, iar pentru clientii care solicita o suprastructura cu optiuni diferite de standard va oferi, ca si pana acum, suprastructuri cu destinatie speciala.
Noua suprastructura se preteaza la conditii extreme de utilizare si se poate monta pe sasiuri cu trei si patru axe, iar pentru productia ei s-a folosit acelasi tip de otel ca pentru celelalte modele, cu posibilitatea alegerii grosimii podelei si a peretilor laterali. Este a treia generatie de basculante Meiller, iar modelul de la stand a fost primul fabricat, urmand sa intre in teste in conditii de exploatare extrema in Rusia si Scandinavia. Lansarea oficiala pe piata a suprastructurii pe sasiu 8×4 se va face cu ocazia editiei din 2013 a Bauma, de la München, iar productia de serie va incepe in vara anului viitor, astfel ca, pentru majoritatea tarilor europene, inclusiv Romania, ea va fi disponibila cel mai devreme in toamna lui 2013. Iar Christian Weinmann declara ca Meiller intentioneaza sa testeze produsul si in Romania, la clienti speciali. De altfel, Romania, asa cum se putea lesne banui, este una dintre pietele-tinta pentru noul produs, deoarece „vrem sa fim mai competitivi si sa le oferim clientilor exact ce le trebuie, cu dotare standard, dar la calitate Meiller. Noi am remarcat solicitarile pietei si acum propunem solutia.“
Meiller insa a expus la IAA, la standul propriu si la standurile producatorilor de camioane, numeroase alte produse, in total 26, acoperind intreaga sa gama.
Noua basculanta pregatita pentru instalarea fara sudura a unei macarale permite economii de timp si bani datorita unui sistem ce consta dintr-o pompa hidraulica pentru basculanta si macara, cu actiune continua, si un rezervor hidraulic mai mare.
Pentru proiectele mai mici de constructii, gradinarit si peisagistica, unde e nevoie de vehicule usoare ce pot fi echipate cu suprastructuri basculabile, Meiller propune, pentru Mercedes-Benz Sprinter sau Mitsubishi Fuso Canter, modele din otel cu granulatie fina, panou fata stabil, pentru a proteja cabina, usa ranforsata si, optional, cu pereti laterali din aluminiu, pe care le-a si expus la standul Daimler.

Articole similare