Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un control mai strict asupra soferilor cu Tachospeed

Softul Tachospeed este un program specializat pentru citirea automata a timpilor de conducere si odihna, inregistrati de tahografele analogice si digitale. Acesta permite o evidenta usoara si rapida a timpului de munca a soferilor in conformitate cu legislatia in vigoare, identificand in egala masura depasirea timpilor regulamentari de conducere.
Dezvoltat de o firma poloneza de solutii software, programul Tachospeed este oferit transportatorilor romani printr-o reprezentanta comerciala cu sediul in Timisoara. Compania ofera de aici consultanta si servicii post-vanzare clientilor din toata tara, iar intentia este de a dezvolta reteaua de reprezentanti si in alte regiuni.

 

Tachospeed reprezinta un instrument util pentru decontarea diurnelor si a deplasarilor de serviciu, intocmind si rapoarte ale consumului de carburant.
Programul ofera posibilitatea intocmirii diferitelor rapoarte ale timpului de munca si a stocarii datelor din tahografe, conform regulamentului 561/2006, care prevede obligatia legala a companiilor de transport de a stoca si a prezenta aceste date reprezentantilor autoritatilor cu abilitati de control. Softul a fost lansat pe piata poloneza in 2006, iar in prezent portofoliul de clienti a ajuns la 2.500 de companii, care opereaza in total aproximativ 19.000 de unitati din 10 tari: Polonia, Romania, Cehia, Slovacia, Spania, Portugalia, Ucraina, Croatia, Irlanda, Bulgaria. Acelasi soft este utilizat si de Politia de Frontiera si Serviciul Vamal din Polonia.
Primele implementari ale softului catre clientii din Romania au fost efectuate in 2009, iar pretul difera in functie de numarul de vehicule detinute de firma de transport. Astfel, pentru versiunea de baza este de 449 de lei, aplicatia putand fi folosita, in acest caz, pentru doua autovehicule din flota firmei. Daca vehiculele sunt dotate cu tahograf digital, Tachospeed ofera un modul digital suplimentar, care costa doar 199 de lei, indiferent de numarul de masini din flota. 12 luni dupa achizitionare, clientul are dreptul sa-si actualizeze softul gratuit; dupa aceea, programul poate fi actualizat cu un cost de 20% din pretul versiunii noi.
Softul Tachospeed este construit conform cu reglementarile europene din domeniu, in special Regulamentul 561/2006, in vigoare si in Romania.
Softul este actualizat permanent in functie de modificarile legislative din fiecare tara. Aproximativ o data pe luna este lansata o versiune modificata.
Varianta pentru Romania a softului cuprinde printre altele si tabelul de amenzi realizat in baza Ordonantei Guvernului Romaniei privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorului auto, in vigoare din august 2007. Astfel, daca softul sesizeaza o depasire a timpului regulamentar de conducere, in raportul eliberat se mentioneaza contraventiile cauzate de depasirea timpului de condus, inclusiv valoarea amenzii care trebuie aplicata conform legislatiei in vigoare. Deoarece structura amenzilor aplicate conform cadrului legislativ romanesc difera de cea din Polonia, in aceasta privinta programul a fost „rescris“ special pentru utilizatorii din Romania.
Tachospeed se poate interconecta cu alte sisteme de fleet management care permit downloadarea de date din tahograful digital, precum Transics si CMA. Datele sunt transferate din acestea catre programele autohtone Symfonia si Veritum. Compania poloneza urmareste permanent tendintele pietei si poate asigura upgradari pentru a raspunde la orice cerinta particulara a unei piete.

Mai multe detalii despre Tachospeed puteti citi pe www.tachospeed.ro
Exista si posibilitatea descarcarii unei versiuni demo gratuite de pe site-ul www.tachospeed.ro!

Articole similare