Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un stivuitor articulat pentru culoare înguste, cu veleități de order-picker

Combilift și-a completat portofoliul cu noul Aisle Master-OP (AME-OP), care combină avantajele unui electrostivuitor articulat pentru culoare înguste cu cele ale unui order-picker versatil, ce acoperă o paletă largă de aplicații în depozit. Lansarea oficială a avut loc în mediul virtual, la începutul lui februarie 2021.

Noul model Aisle Master-OP a fost dezvoltat în urma reacțiilor primite de la clienți – așa cum a fost adesea cazul inovațiilor Combilift – dar și în contextul creșterii accelerate a comerțului electronic. „Clienții care folosesc deja Aisle Master pentru a economisi spațiu și a fi eficienți în operațiunile de manipulare și depozitare au întrebat dacă putem dezvolta Aisle Master pentru a satisface cererea lor din ce în ce mai mare de preluare a comenzilor personalizate”, a declarat Martin McVicar, CEO Combilift.

Astfel, după o perioadă intensă de cercetare și dezvoltare, în 2019 și 2020, inginerii irlandezi au creat Aisle Master-OP. Inovația acestui echipament o reprezintă compartimentul operatorului cu trecere dintr-o parte în cealaltă, sistem patentat pe mai multe piețe din întreaga lume (Înregistrare europeană pentru design nr. 002676809-0001). Înălțimea redusă a podelei, de doar 280 mm, permite accesul convenabil la bord, prin urcarea unei singure trepte, de pe ambele părți ale stivuitorului, ceea ce accelerează preluarea comenzilor în comparație cu echipamentele de manipulat în care operatorul trebuie să urce și să coboare dintr-o poziție așezată. Camionul AME-OP are toate avantajele modelului Aisle Master convențional – interior/exterior, pentru încărcare/descărcare și pentru completarea stocurilor în alte momente, în timpul schimburilor, când preluarea comenzilor este finalizată.

Capacitate de încărcare de 1,5-2,5 t, la înălțimi de maximum 12 m

Aisle Master-OP este disponibil în mai multe variante, cu capacități de încărcare de la 1,5 la 2,5 t și înălțimi de ridicare de până la 12,1 m. În plus, poate funcționa pe culoare înguste de până la 1.650 mm.

Echipamentul dispune de un sistem brevetat de direcție cu lanț (brevetul UE nr. 3008008), care îi permite utilajului să se articuleze într-un unghi de 205O. Împreună cu motorul de acționare în linie și ansamblul axei față motoare, toate acestea permit funcționarea pe culoare înguste.

Pârghia multifuncțională de control a joystick-ului – care include comenzi pentru sisteme hidraulice și de tracțiune – este reglabilă, pentru a permite condiții de lucru confortabile și ergonomice pentru operatori, indiferent de gabaritul acestora. Plăcuța din podea, care detectează prezența operatorului, acționează automat frâna de parcare atunci când acesta se îndepărtează de echipament pentru a efectua preluarea comenzii.

Combilift Aisle Master-OP a fost testat în condiții reale de operare, la clienți. Noul model a intrat deja în producția de serie și au fost primite comenzi inclusiv din Statele Unite și din Noua Zeelandă.

„Aisle Master-OP reprezintă o inovație majoră în sectorul de depozitare, grație versatilității de a utiliza un singur echipament pentru aplicații multiple – operare pe culoare înguste, manevrarea echipamentului la raft, preluarea în vrac și preluarea comenzilor de articole punctuale. Estimăm o cerere crescută pentru acest nou produs atât pe piețele noastre de origine, cât și pe cele de export din întreaga lume”, a explicat Martin McVicar.

Combilift este reprezentat pe piața românească de importatorul Wylze Logistik.

Articole similare

Ad